Po rokoch sa do Zvolena vrátila reprezentácia

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.8.2019

Reprezentačné družstvo do šestnásť rokov síce čaká prvá turnajová previerka až v samom závere augusta, no zraz si realizačný tím na čele s hlavným trénerom Romanom Sýkorom naplánoval aj na prelom dvoch prázdninových mesiacov. Od 31. júla do 3. augusta absolvovala dvadsaťpäťka nominovaných hokejistov štvordňové sústredenie vo Zvolene, počas ktorých už okrem vzájomného spoznávania sa prešla reprezentácia aj do úvodu systémových nácvikov. V hráčskom kádri nechýbali ani domáci Zvolenčania, HKM bol zastúpený dvojicou Filip Čulík a Marek Kán. V pozícii manažéra tejto reprezentácie figuroval Lukáš Jurík a bol to práve športový riaditeľ mládeže HKM, ktorý trochu dopomohol k umiestneniu zrazu mladých reprezentantov do Zvolena.
Na ľadovej ploche mohli prizerajúci sa vidieť nielen patričné nasadenie a kvalitné tréningy zverencov kormidelníka Romana Sýkoru, ale aj také hviezdy, ako Róbert Döme, či Boris Valábik. Práve prvý menovaný pôsobí ako odborník zo Švédska momentálne pri všetkých mládežníckych reprezentáciách. V rámci sústredenia poskytol aj zvolenským mládežníckym trénerom krátky seminár o tréningových praktikách na severe.
So zrazom bola obojstranná veľká spokojnosť, a preto všetci veríme, že aj v budúcnosti prilákame na náš zimný štadión v rámci sústredení ďalšie reprezentačné tímy.