Po referencii od kamaráta Helewka neváhal, pre tím chce byť všestranne platný

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.11.2020

Piatkový zápas v Košiciach bude prvým vo zvolenskom drese pre útočníka Adama Helewku. 25-ročný Kanaďan prichádza ako pomoc v čase dlhodobej absencie dvojice centrov Marek Viedenský a Marco Halama. Po dopoludňajšom tréningu sme novú posilu, vyspovedali v krátkom rozhovore. 

 

Dokedy by si mal byť vo Zvolene?

Moje hosťovanie by malo trvať do 16. januára, kedže sezóna v Severnej Amerike, kde mám v AHL zmluvu s Cleveland Monsters, začne najskor vo februári.

Aké dojmy si si odniesol z prvých tréningov?

Tento tím sa mi zatiaľ veľmi páči. Všetci hráči, tréneri a realizační tím sú ku mne veľmi milí a ústretoví. Taktiež sa mi páči štadión a zázemie v šatni. Z mesta som ešte nestihol veľa vidieť, ale na prvý pohľad na mňa pôsobilo veľmi pekne.

Vraj ste veľmi dobrí kamaráti s Benom Betkerom. Zohral úlohu v tvojom príchode?

Je to tak poznáme sa päť rokov a za ten čas sa z nás stali naozaj dobrí priatelia. Trávili sme spolu leto počas posledných troch rokov. O Zvolene mi povedal veľa skvelých vecí, takže som nemal dôvod váhať sem prísť.

Napriek tomu si ale zrejme išiel trochu do neznáma, je tak?

Áno, na Slovensku som prvýkrát. O Zvolene a lige viem zatiaľ len málo, hoci, ako som povedal, Ben mi veľa prezradil, no postupne budem spoznávať sám.

S akými cieľmi prichádzaš?

Keďže som tu len na pár mesiacov, chcem jednoducho pomôcť tímu vyhrávať a prispieť k tomu akokoľvek budem môcť. Chcem neustále zlepšovať svoju hru a pracovať naplno pre tím.

Čo môžeme od teba na ľade čakať?

Opísal by som sa ako tvorca hry. Rád tvorím hru, ale tiež strieľam góly a týmto by som chcel prispieť aj do tohto tímu. 

V minulej sezóne si prvýkrát pôsobil mimo Severnej Ameriky, začal si ju v KHL v kazažskom tíme a skončil vo Švédsku. Ako ju hodnotíš?

Pre mňa bola minulá sezóna skvelá skúsenosť. Myslím, že väčší európsky ľad mi pomáha rozvíjať moju hru, keďže musíte oveľa viac korčuľovať a máte viac priestoru. 

Čo by si o sebe prezradil z mimohokejového života?

Keďže pochádzam z Kanady, medzi moje veľké hobby určite patrí trávenie času v lete pri jazere a wakesurfing. Taktiež mám veľmi rád golf.