Po karanténe privítame najlepší tím tabuľky

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.2.2022

Zvolenčania sa dnes konečne po dlhej 17-dňovej pauze vracajú do zápasového kolotoča a hneď ich preverí zatiaľ najlepší tím tabuľky. Kvôli pandemickej situácii odohral tím spod Pustého hradu v januári iba 5 zápasov a aj keď všetky zápasy vyhrali, teraz hráčov čaká veľmi ťažký a nabitý program.

 

Posledný zápas odohrali rytieri 18. januára na ľade Nových Zámkov, ktoré sú stále na predposlednej priečke v tabuľke. Aj keď mal zápas jasného favorita, Zvolenčania vedeli, že ich nečaká ľahký zápas, pretože Nové Zámky už neraz dokázali, že s poprednými tímami tabuľky dokážu hrať lepšie ako proti tabuľkovým susedom. Zápas začali lepšie hráči HKM a už v polovici prvej tretiny sa dostali do dvojgólového vedenia vďaka Saracinovi a Stupkovi. Potom sa ale zobudili aj domáci hráči a vyrovnali stav stretnutia na 2:2. Hráči trénera Oremusa sa ale opäť dostali do vedenia vďaka gólu Američana Saracina, no Nové Zámky využili presilovku v polovici tretej tretiny. Pre HKM zaistil 3 body až Peter Krieger svojím 10. gólom v sezóne necelé 3 minúty pred koncom. Po zápase uznala kvality súpera aj hviezda zápasu Nick Saracino: „Dnes to bol naozaj ťažký zápas. Nové Zámky sú podľa môjho názoru lepším tímom, ako ukazujú ich štatistiky, a preto sme ich nechceli podceniť. To sa nám aj podarilo, keď sme získali dvojgólové vedenie už v prvej tretine. Je ale škoda, že sme ho následne stratili, ale všetko nakoniec dopadlo dobre. Dnešný zápas sa mi vydaril, ale bola to práca celej formácie. Som veľmi hrdý, že hrávam teraz vo všetkých herných situáciách. Momentálne majú tréneri vo mne dôveru a používajú ma ako univerzála, ktorému môžu dôverovať v akejkoľvek hernej situácii.

 

V tejto sezóne rytieri odohrali proti bratislavskému Slovanu už 3 zápasy a v 2 z nich zvíťazili. Ten posledný na štadióne Ondreja Nepelu už vyhrali domáci. Dnešná výhra by ale pre HKM mohla byť naozaj cenná, pretože by znamenala veľmi dôležité body v boji o prvenstvo v tabuľke a rovnako by znamenala, že Zvolen by bol prvým tímom v sezóne, ktorý dokázal poraziť Slovan v troch zápasoch. Zápas bude veľmi špecifický aj kvôli tomu, že sa stretnú dva tímy, ktoré nastúpia po karanténe spôsobenej koronavírusom. Lepšiu formu mali pred vynútenou pauzou ale naši rytieri, ktorí v januári neprehrali ani jeden zápas a momentálne ťahajú 6-zápasovú šnúru výhier. K tej siedmej im ale už nepomôže najproduktívnejší hráč klubu Peter Zuzin. Ten bol vďaka svojim skvelým výkonom nominovaný na zimné olympijské hry a klubu bude chýbať približne do polovice februára. V bráne sa dnes opäť predstaví Adam Trenčan, ktorý odchytal všetky zápasy v januári a pripísal si v nich 94,83 % úspešnosť zákrokov. Tieto výkony ho dostali aj do zostavy mesiaca celej Tipos extraligy. Zo zranených hráčov sa vrátil na ľad Tomáš Török, ktorý ráno trénoval v tretej útočnej formácii. Stav Mareka Viedenského sa pomaly zlepšuje a dnes ráno trénoval na ľade, avšak len v zelenom drese.

 

ZRANENIA
Posudzovaný na dennej báze: 
M.Viedenský

Posudzovaný na týždennej báze:  

Dlhodobo zranený: S. Barcík

Zdraví náhradníci: N. Gubančok, D. Ďuriš, J. Sládok
 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 

Trenčan, Rahm - Kotvan, Hain, Roy, Diakov, Hraško, Kubka, Meliško – Saracino, Krieger, Mikúš, Marcinek, Jedlička, Puliš, Leskinen, Osterberg, Török, Stupka, Csányi, Chlepčok