Peter Oremus trénerom roka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.12.2021

Anketu Hokejista roka obnovil SZĽH po ročnej prestávke, keďže vlani sa jej výsledky pre vypuknutie koronavírusu nevyhlasovali. Vzhľadom na protipandemické opatrenia zvolil SZĽH tentoraz inovatívnu cestu. Najlepších hokejistov roka vyhlasovali počas celého dňa na sociálnych sieťach HockeySlovakia z virtuálneho štúdia moderátori Boris a Brambor, teda bývalí hokejisti Boris Valábik a Marián Gáborík. Tento rok určovali najlepších členovia Výkonného výboru SZĽH, zástupcovia SZĽH a klubov a novinári. 

Špeciálne ocenenie získal čerstvý člen siene slávy NHL Mariána Hossa. Bývalý reprezentant a trojnásobný víťaz Stanley Cupu so Chicagom Blackhawks dostal špeciálnu cenu Slovenského zväzu ľadového hokeja za dlhoročnú vzornú reprezentáciu a šírenie dobrého mena slovenského hokeja v zahraničí.

Čo je potešiteľné, bodovali aj „rytieri“ spod Pustého hradu. Cenu Ladislava Horského pre najlepšieho trénera získal tretíkrát v kariére Peter Oremus, ktorý v sezóne 2020/21 priviedol HKM Zvolen v poradí k tretiemu majstrovskému titulu. Do All-Star extraligy ročníka 2020/21 sa dostali aj jeho zverenci z majstrovskej sezóny - brankár Robin Rahm a útočník Radovan Bondra.

 

VÝSLEDKY ANKETY HOKEJISTA ROKA za sezónu 2020/2021

Hokejista roka: Erik Černák
Najlepší brankár (Cena Vladimíra Dzurillu): Branislav Konrád
Najlepší obranca (Cena Róberta Švehlu): Erik Černák
Najlepší útočník (Cena Jozefa Golonku): Peter Cehlárik
Najlepšia hokejistka: Nicol Lucák-Čupková
Najlepší tréner (Cena Ladislava Horského): Peter Oremus
Najlepší rozhodca (Cena Juraja Okoličányho): Peter Stano
Najlepší hráč do 20 rokov (Cena Pavla Demitru): Šimon Nemec 

All star extraligy 2020/21: 

Robin Rahm (HKM Zvolen) – Carl Ackered (HK DuklaTrenčín), Adam Drgoň – Marcel Haščák, Dávid Skokan (všetci HK Poprad), Radovan Bondra (HKM Zvolen). 
All star SHL 2020/21: Marcel Melicherčík – Štefan Fabián (obaja HK Spišská Nová Ves), Henrich Jaborník – Patrik Koyš (obaja Vlci Žilina), Róbert Varga (HC Topoľčany), Jaroslav Markovič (Vlci Žilina).