Odovzdali sme šek Svetielku nádeje

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.4.2024

Výťažok z dražby vianočných dresov sme sa tento rok rozhodli venovať občianskemu združeniu Svetielko nádeje. Kvôli nabitému programu hokejistov a zákazu návštev na onkologickom oddelení oddelenia prebehlo odovzdanie šeku z rúk výkonného riaditeľa HKM Miroslava Brumerčíka až dnes, ale na radosti detí pri stretnutí s hokejistami to vôbec neubralo.

 

Hokejisti Marek Viedenský, Radovan Bondra a Patrik Marcinek spoločne s maskotom Zvolimírom dnes zažili naozaj emotívne poobedie na onkologickom oddelení v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Trojica hráčov venovala deťom množstvo suvenírov ako napríklad kartičky, kľúčenky, plagáty či minidresy a odpovedala na množstvo zaujímavých otázok. Postupne sme prešli všetky izby a v rámci možností sa hráči minimálne pozdravili so všetkými bojovníkmi, ktorí sa aktuálne nachádzali v nemocnici. V spoločenskej miestnosti sme si následne pripravili pre všetkých aj menší program, ktorý zahŕňal kompletné oblečenie do hokejového výstroja. Marek Viedenský sa tejto roly ujal naozaj ukážkovo. Podrobne vysvetľoval účinnosť všetkých chráničov a rozprával svoje zážitky z minulosti.  

 

"Sme hokejistom a maskotovi HKM Zvolen veľmi vďační za ich dnešnú návštevu, ktorá priniesla deťom na onkologickom oddelení veľa radosti a nových zážitkov. Považujeme za veľmi dôležité, aby detskí pacienti zvládli pobyt v nemocnici v čo najväčšej psychickej pohode. Snažíme sa zabezpečiť, aby získavali podobné zážitky ako ich zdraví rovesníci a aby vedeli, že ich svet sa nezmenšil na nemocničnú izbu, ale že sa o nich zaujímajú aj ľudia mimo nej," uviedla Jozefa Pevčíková zo Svetielka nádeje. "Klubu aj všetkým, ktorí sa zapojili do dražby dresov, ďakujeme tiež. Výťažok z dražby využijeme na zabezpečenie odbornej i praktickej pomoci našim detským hrdinom. Tešíme sa na ďalšie projekty a akcie, ktoré s HKM Zvolen pripravíme."

 

Veľa z detí zrejme bude na dnešný deň spomínať ešte dlhé roky a to isté platí aj pre nás. Naši hráči neskrývali emócie a radosť z toho, že mohli aspoň takto potešiť deti, ktoré bojujú s nepriazňou osudu. Veľká vďaka ale patrí, samozrejme, Svetielku nádeje, ktoré pomáha ťažko chorým deťom a ich rodinám už viac ako 21 rokov, a tiež všetkým fanúšikom HKM, ktorí sa do dražby dresov zapojili. Sme veľmi radi, že sme mohli priložiť ruku k dielu. #spolusmehkm