O body dnes „rytieri“ zabojujú v Prešove

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.1.2022

V prešovskej Ice Arene dnes nastúpia Zvolenčania na stretnutie 29. kola, v ktorom si od 18-tej hodiny zmerajú sily s tímom trénera Ernesta Bokroša. Domáci tím síce uspel s „rytiermi“ v dvojzápase o postup do finále JOJ Slovenského pohára, v extralige však dominujú hokejisti spod Pustého hradu. Z dvoch doterajších vzájomných zápasov majú 6 bodov so skóre 6:4 a dnes sa pokúsia navýšiť svoje plusy do tretice.

V kádri „rytierov“ sa v priebehu tohto týždňa po dohode oboch strán definitívne uzavrelo krátke pôsobenie Nica Pieroga. Kanadský útočník prišiel pod Pustý hrad v novembri minulého roka, nastúpil v piatich zápasoch, v ktorých si pripísal jednu asistenciu a jeden mínusový bod. Jeho posledným vystúpením bol duel Zvolen – Nitra zo 7. decembra v ktorom sa zranil a musel podstúpiť operáciu ramena, čím sa aktuálna sezóna pre 28-ročného korčuliara skončila. Nicovi aj touto cestou želáme bezproblémovú rehabilitáciu a úspešné pokračovanie jeho hokejovej kariéry.

Na druhej strane, dnes sa prvýkrát dostáva na súpisku seniorského tímu HKM odchovanec klubu Filip Čulík. Mladý obranca, ktorý na budúci týždeň oslávi 18. narodeniny, bol v aktuálnej sezóne súčasťou centralizovanej prípravy SR 18 a hral aj za zvolenský dorast a juniorku. Medzi seniorov sa dostal v rámci SHL, kde doteraz nastúpil v 20-tich stretnutiach, z nich na štyri v drese farmárskeho Žiaru. Dnes dostal dôveru aj od Petra Oremusa, na dopoludňajšom predzápasovom tréningu korčuľoval ako siedmy obranca.

Ďalším mladíkom na súpiske je dnešná brankárska dvojka Dávid Slúka, po utorňajšej pauze sa do zostavy vracia Radovan Puliš.

Hráči na dnešnom tréningu:

Trenčan, Slúka  - Kotvan, Hain, Meliško, Hraško, Roy, Kubka, Čulík  – Stupka, Mikúš, Jedlička, Gubančok, Saracino, Krieger, Viedenský, Csányi, Zuzin, Leskinen, Puliš, Osterberg, Török

Mimo zostavu:

Sládok, Ďuriš

Zranení:

Posudzovaní na dennej báze: Marcinek, Chlepčok, Diakov

Posudzovaný na týždennej báze: Rahm

Dlhodobo zranený: Barcík