Nové Zámky sú tretím súperom HKM v novej sezóne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.9.2022

Naši rytieri v prvom týždni základnej časti neprehrali a dnes tak budú chcieť vyhrať aj tretí zápas v rade. Proti Novým Zámkom sa nášmu tímu v minulej sezóne darilo, keď vyhral všetky štyri vzájomné zápasy a nestratil ani bod. Túto sezónu ale Nové Zámky výrazne posilnili, čo sme mohli vidieť aj v prípravných zápasoch na Memoriáli Pavla Zábojníka, kde vybojovali 3. miesto.

 

Nové Zámky v lete posilnili na všetkých postoch, no pozornosť na seba strháva hlavne bratské duo Mikúšovcov, legionári Farley, Jackson, Lee a brankár Kantor. Český brankár so skúsenosťami z viac ako 200 zápasov v českej extralige by mal byť v tíme jasnou jednotkou a pozornosť si zaslúži aj obranca Mike Lee. Ten si v prvých dvoch zápasoch pripísal už 5 bodov a vedie tak momentálne bodovanie všetkých obrancov súťaže. Čo sa týka tímových výkonov, tam si zverenci trénera Majorossa zatiaľ nevedú vôbec zle, keď v úvodnom zápase sezóny jednoznačne porazili domácu Nitru 1:5. V druhom zápase na papierovo slabšieho súpera z Prešova už ale nestačili a prehrali 2:3 po predĺžení. Aj podľa prvých zápasov sezóny je možné, že Nové Zámky aj v tejto sezóne budú zbierať body proti najlepším tímom ligy a naopak proti papierovo slabším súperom ich budú strácať.

 

Tím spod Pustého hradu síce vyhral posledný zápas v Liptovskom Mikuláši až po predĺžení, no aj to stačí na momentálne druhé miesto v tabuľke. Prvá útočná formácia HKM si svoju formu z prípravnej časti sezóny preniesla aj do základnej časti, čo potvrdzujú aj 4 body Michaela Huntebrinkera, s ktorými vedie tímové bodovanie. V tíme trénera Oremusa sa za posledné dni neudiali žiadne významné zmeny. Dobrou správou je zdravotný stav Samuela Haina, ktorý zápas v Liptovskom Mikuláši nedohral po nepeknom páde hlavou na mantinel, avšak posledné dni trénoval spoločne s tímom a bude tak dnes k dispozícii trénerom. Bližšie k návratu je aj Jakub Kolenič, ktorý už trénuje s tímom a jeho návrat môžeme očakávať v najbližších zápasoch. Do zostavy sa dnes zrejme vráti aj Peter Hraško, ktorý s tímom necestoval do Liptovského Mikuláša kvôli rodinným povinnostiam.   

 

ZRANENIA
Posudzovaný na dennej báze: 
J. Kolenič

Posudzovaný na týždennej báze:  M. Jedlička

Zdravý náhradník: J. Sládok
 

Zostava na dopoludňajšom tréningu: 
Trenčan, Petrík - Messner, Hain - Hanna, Mudrák - Hraško, Kubka, S. Barcík – Zuzin, Huntebrinker, Kašlík – Hecl, Langkow, Sideroff – Gropp, Šiška, Stupka – Csányi, Viedenský, Marcinek, A. Barcík