Nové Zámky s Lukášom Juríkom dnes pod Pustým hradom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 11.2.2018

Poslednú šestinu základnej časti odštartujú Zvolenčania doma proti Novým Zámkom. Zároveň to pre nich bude posledný domáci zápas v tomto mesiaci a do zápasového kolotoča "rytieri" opäť naskočia až po 13-dňovej ligovej prestávke.  

Ôsmy tím tabuľky pricestuje na stred Slovenska povzbudený piatkovou dvojbodovou výhrou nad Nitrou, ktorou Novozámčania prerušili štvorzápasovú sériu prehier. Mužstvo trénera Miroslava Macha stále srdnato bojuje o miestenku v play-off. Náskok pred Liptákmi činí aktuálne štyri body, každý ďalší získaný je tak nepochybne veľmi cenný. Tím, ktorého najproduktívnejším hráčom je nevysoký český útočník Adam Zbořil (9+19) uspel proti Zvolenu hneď v úvodnom zápase sezóny, keď doma zvíťazil jednoznačne 5:1. Odvtedy však proti "rytierom" ťahá za kratší koniec.

Pri všetkých štyroch výhrach vo vzájomných zápasoch dokázali Zvolenčania streliť súperovi štyri góly, pričom doma s Novými Zámkami doposiaľ body nestratili. V drese HKM sa strelecky darilo najmä Petrovi Obdržálkovi, ktorý skóroval 5-krát, v dvoch prípadoch zažil dokonca dvojgólový zápas. Dva góly do siete svojho bývalého tímu strelil naposledy aj Rastislav Špirko. Mužstvo trénera Petra Mikulu síce bodovalo v štyroch z posledných piatich duelov, iba raz to však bol trojbodový úlovok. Ten si "rytieri" priniesli z Trenčína, no naposledy doma po rozpačitom výkone podľahli Košiciam tesne 1:2. Cieľ pred dvojtýždňovou prestávkou je tak jasný- napraviť chuť sebe i fanúšikom a rozlúčiť sa vo februári s domácimi tribúnami výhrou. V zostave dnes nefiguruje útočník Rob Flick. Taktiež nenastúpi dvojica mladíkov Patrik Marcinek a Miloš Kelemen, ktorí dnes vypomohli juniorke pri výhre 8:3 nad Žilinou (Marcinek 1+2, Kelemen 0+2). Chýba aj Oscar Steén, ktorý si odpykáva dvojzápasový dištanc. Do útoku pribudne Lukáš Dubeň.

Zápas 46. kola bude mať pre jedného z hráčov na strane hostí špeciálnu príchuť. Pod Pustý hrad sa totiž v drese súpera vráti dlhoročný kapitán Zvolena Lukáš Jurík. 35-ročný center odštartoval sezónu v materskom klube, presne pred mesiacom sa však jeho cesty s HKM rozišli. Lukáš ale navždy ostane prvým kapitánom- Zvolenčanom, ktorý zdvihol nad hlavu majstrovský pohár v najvyššej slovenskej súťaži a takmer 600 odohratých zápasov v drese jedného klubu je v našich končinách nepochybne veľká vzácnosť. Úvodné buly dnešného duelu je naplánované na 17-tu hodinu, no ešte predtým je pripravená jedna milá udalosť. 

HKM Zvolen – HC Nové Zámky v sezóne 2017/2018

1. kolo: HC Nové Zámky – HKM Zvolen 5:1 (1:0, 3:0, 1:1), gól HKM: Hraško

10. kolo: HKM Zvolen – HC Nové Zámky 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), góly HKM: Šišovský 2, Coffman, Ross

19. kolo: HC Nové Zámky – HKM Zvolen 3:4 sn (1:1, 0:2, 2:0, 0:0, 0:1), góly HKM: Obdržálek 2, Ďaloga, Coffman

28. kolo: HKM Zvolen – HC Nové Zámky 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), góly HKM: Chovan, Kytnár, Obdržálek, Ďaloga

37. kolo: HC Nové Zámky – HKM Zvolen 1:4 (0:2, 1:0, 0:2), góly HKM: Obdržálek 2, Špirko 2

46. kolo: HKM Zvolen - HC Nové Zámky ???