Nezmenená víťazná zostava, Viedenský už v plnej záťaži

Autor: HKM Zvolen Dátum: 24.11.2020

Po šiestich dňoch Zvolenčania opäť privítajú doma posledný tím tabuľky, tentokrát pred televíznymi kamerami, v rámci dohrávky 3. kola. V súboji s Liptákmi veria opäť vo víťazný koniec, avšak už s plným bodovým úlovkom.

Zápas 14. kola poslal do predĺženia gólom v 59. minúte Radovan Bondra, tesne predtým sa o kontaktný zásah na 1:2 postaral jeho menovec a zvolenský kapitán Radovan Puliš. V nadstavenej päťminútovke nepochodil pri trestnom strieľaní McPherson a domáci tak za druhý získaný bod mohli ďakovať úspešným nájazdom Nuutinena a Zuzina. „Chalani mali snahu vyhrať tento zápas od samého začiatku, súper bol však húževnatý, mal impulz, dohrával každý jeden súboj. Inkasovali sme v druhej tretine dva nepríjemné góly, no v závere tretej sa ukázala sila tohto tímu a ja som veľmi rád za toto víťazstvo. Pre mňa je dôležité, že chlapci to po druhej tretine za stavu 0:2 nevzdali. Šliapali naplno ďalej a získali dva body. Často sme strieľali, ale prvé dve tretiny pred bránkou z nás takmer nik nebol. To bola chyba. Treba však dodať, že Mikuláš hral výborný zápas," hodnotil tréner Peter Oremus.

Jeho zverenci po takmer týždňovej príprave bez zápasu veria, že na druhý pokus sa nečakanej dráme vyhnú a úlohu favorita splnia bez väčších problémov. Predošlý zápas však majú v pamäti, odhodlanie a húževnatosť súpera nepodceňujú. Kapitán Radovan Puliš naznačil priestor pre zlepšenie: „Určite sa musíme viac tlačiť do brány. Šance sme mali, ale nedostali sme sa k úspešným dorážkam. Ak budeme hrať tak, ako v poslednej tretine, bude to dobré. V prvých dvoch sme hrali takpovediac profesorsky. Predtým nás zdobila sila na puku a tlak do brány, a to sme nerobili, hrali sme príliš v rohoch. Vyložené šance súperov brankár chytil, mal výborný zápas, ale naše strely boli málo nebezpečné," hovorí najlepši strelec tímu. 

Zvolenčania dnes odohrajú tretí zo série siedmich zápasov na vlastnom ľade. Ten zatiaľ ostáva nedobitý, hoci Liptáci boli prví, ktorí z neho "rytierom" uchmatli bod. Pre nich bol zároveň prvým v sezóne. Po 12-tich zápasoch ostávajú s priepastným skóre 19:63 naďalej na chvoste tabuľky. V prípade trojbodovej výhry sa Zvolenčania posunú na piate miesto pred Detvu.

Tréner Peter Oremus do víťaznej zostavy zasahovať nemusel, jediná výmena nastala na poste brankárskeho náhradníka, kde Adama Trenčana vystrieda Adam Húska. Siedmym obrancom ostáva Jakub Meliško, trinástym útočníkom Jakub Kolenič. Marek Viedenský po zranení naďalej trénuje s tímom a z bezkontaktných tréningov prešiel do plnej záťaže. Podľa predbežných informácií by sa do zostavy mohol vrátiť už v piatok proti Slovanu Bratislava.

Zápas odvysiela v priamom prenose od 17:45 televízia Sport 1.

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Puliš

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Helewka - Kelemen

Tibenský - Jedlička - Marcinek

ZELENÍ: Kolenič, Chlepčok, Ďuriš, Viedenský