Náročný týždeň začneme bez kapitána

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.12.2021

Rytierov čaká jeden z najnáročnejších týždňov v sezóne. Už dnes privítame na domácom ľade Nitru, ktorej patrí momentálne 4. miesto v tabuľke. Pokračovať budeme v piatok v Bratislave (1. miesto) a týždeň zakončíme na ľade Michaloviec (3. miesto). 
 

Hráči spod Pustého hradu sa zahrávali so stratou 3 bodov už pár zápasov dozadu, keď len tesne porazili Trenčín a Nové Zámky. V poslednom kole im to ale nevyšlo proti Spišiakom, keď zápas nezačali vôbec dobre a v druhej tretine prehrávali dokonca 1:4. Domáci ale potom začali hrať svoju hru a donútili súpera k faulom, čo viedlo k trom presilovkovým gólom a vyrovnaniu stavu na 4:4. Avšak posledné slovo mali hostia a po chybe v obrane išli do vedenia a následne potvrdili výsledok gólom do prázdnej brány. Tréner Oremus po zápase uznal skvelú hru súpera a poukázal na chyby v obrane. „Veľmi ma mrzí gól na 4:5. To sa nám nemôže stávať. V našej tretine sú dvaja hráči súpera, my tam máme všetkých piatich a napriek tomu dostaneme gól do prázdnej bránky.“

Predpovedať dnešného víťaza bude ťažké. Zvolen sa s Nitrou v tejto sezóne stretol už v dvoch zápasoch a v obidvoch prípadoch vyhral tím, ktorý hral vonku. Zaujímavé bolo, že obidva zápasy boli veľmi jednoznačné v prospech jedného tímu. Prvý zápas nevyšiel vôbec Zvolenčanom, keď v tretej tretine prehrávali 0:4 a nakoniec len upravili výsledok na 1:4. Druhý zápas bol už v réžii HKM a po dvoch tretinách vyhrával 0:4 a konečný stav bol 1:5.
Zverenci trénera Oremusa si aj po poslednej prehre udržali 2. miesto v tabuľke a v posledných 6 zápasoch majú na konte 4 výhry. Nitra má o niečo horšiu bilanciu, keď z rovnakého počtu zápasov vyhrala 3 zápasy, avšak dokázala zdolať všetky popredné tímy v súťaži. Najskôr si hráči trénera Stavjaňu poradili s bratislavským Slovanom, následne vyhrali jednoznačne 3:0 proti Michalovciam a v poslednom zápase porazili aj Košice. Najproduktívnejším hráčom spod Pustého hradu sa po 23. kole stal kanadský obranca Jérémy Roy, keď strelil gól, potom pridal asistenciu a o bod predbehol Petra Zuzina. Jérémy sa už dotiahol veľmi blízko na lídra celkového bodovania obrancov MacKenzieho a stráca na neho len jeden bod. Na druhé miesto strelcov HKM sa vďaka dvom gólom posunul Maroš Jedlička a momentálne má na konte 18 bodov, s ktorými stále jasne dominuje aj hráčom do 20 rokov v našej extralige. 
V dnešnom zápase stále nenastúpi kapitán Radovan Puliš. K zraneným sa pred dnešným zápasom pridali dvaja obrancovia. Peter Hraško má menšie zranenie a Samuel Hain má problémy v hornej časti tela. Na dopoludňajšom tréningu sa k tímu pridal lotyšský obranca Janis Andersons zo Žiaru nad Hronom.

ZRANENIA
Posudzovaní na dennej báze: 
R. Puliš, P. Hraško

Posudzovaný na týždennej báze: J. Sládok

Dlhodobo zranení: K. Diakov, S. Hain

Zdraví náhradníci: Ďuriš 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 
Trenčan, Rahm - Kotvan, Meliško, Roy, Barcík, Andersons, Kubka – Viedenský, Krieger, Mikúš, Marcinek, Zuzin, Jedlička, Leskinen, Pierog, Stupka, Saracino, Török, Csányi, Chlepčok, Gubančok