Na Liptove s Pulišom v útoku a Trenčanom v bráne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.2.2021

Po tesnej prehre s Košicami a strate bodu s Novými Zámkami cítia Zvolenčania šancu na plný bodový zásah na ľade posledného tímu tabuľky.
 

Dá sa už v podstate s istotou konštatovať, že Liptáci sezónu ukončia tam, kde ju aj začali, a to suverénne na chvoste ligového pelotónu. Koncom januára síce zaznamenali dve domáce výhry, prvú z nich prekvapivo nad Slovanom (5:4). a druhú nad Banskou Bystricou (3:2), odvtedy však v piatich zápasoch nebodovali. Negatívna séria zahŕňa domáce debakle 1:11 s Popradom či naposledy "deviatky", s Detvou 2:9 a Košicami 1:9. V oboch posledných zápasoch sa presadil najlepší strelec tímu Andreas Štrauch (12+12), o bod viac má na konte kapitán Rudolf Huna (8+17). Tím trénera Milana Jančušku sa ako prvý v lige prehupol cez hranicu 200 inkasovaných gólov (aktuálne 205) a nikoho neprekvapí, že ich aj najmenej strelil (91). Čo však možno prekvapí je fakt, že pred prestupovou uzávierkou nedošlo k výraznému rozobratiu kádra, ktorý opustil len skúsený obranca Marcel Petran. Ten zamieril do Košíc a opačným smerom išiel juniorský útočník Andrej Kiss. 
 

Nič iné ako trojbodový získ nemôže byť pre Zvolenčanov cieľom. Pokiaľ chcú ostať na dostrel prvého miesta, obsadeného Popradom, ktorý dnes nastúpi práve na zvolenskom ľade proti Banskej Bystrici, nesmú zaváhať a mali by nadviazať minimálne na dve posledné výhry z Liptova 1:3. Predtým zdolali súpera trikrát doma 3:2 po nájazdoch, 10:3 a 2:1. Bodovo je na tom vo vzájomných zápasoch najlepšie najproduktívnejší z "rytierov" Radovan Bondra s bilanciou 2+7. Jeho tím má v 42. kole ideálnu príležitosť zareagovať na stratu bodu z dobre rozbehnutého zápasu s Novými Zámkami, v ktorom viedol 3:1 a ešte 21 sekúnd pred koncom 3:2. „Zápas sme mali dobre rozohraný, myslím do stavu 2:0. Dominovali sme, boli sme jasne lepší. Potom však prišli vylúčenia a súper sa dostal do zápasu. Napriek tomu sme hru stále kontrolovali, len škoda dlhších osobných trestov na našej strane, naštrbili nám zostavu, plus aj zranenie Viedenského. Záver sme mali zvládnuť. Za obetavosť a bojovnosť by sme si zaslúžili tri body, ale sme radi aj za dva, s víťazstvom môžeme byť spokojní,“ hodnotil asistent trénera Andrej Kmeč. 

Do zostavy sa po zranení vracia kapitán Radovan Puliš. Pokračuje v nej aj dorastenecký útočník Boris Babeliak, ktorý proti Novým Zámkom absolvoval seniorskú premiéru a dnes by mal rovnako nastúpiť v pozícii trinásteho útočníka. Siedmym obrancom je Andrej Hatala, v bráne dostane prednosť Adam Trenčan.
 

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan,, Heiskanen
 

OBRANCOVIA: Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gajdoš
 

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš, Kelemen, McPherson, Nuutinen, Puliš, Zuzin, Stupka, Marcinek, Kolenič, Chlepčok, Gubančok, Babeliak, Ďuriš
 

ZRANENÍ: Kotvan, Jedlička, Tibenský, Halama, Viedenský