Na ľade lídra návrat Stupku do zostavy

Autor: HKM Zvolen Dátum: 5.11.2021

Dnešné 14. extraligové kolo ponúka hneď niekoľko zaujímavých zápasov. Východniarske derby Popradu s Prešovom, západniarsky duel Nové Zámky – Nitra, súboj štvrtých Košíc s druhými Michalovcami, ale hlavne meranie síl lídra z Bratislavy s tretím tímom tabuľky, ktorým je zvolenský HKM.

Slovanisti budú na čele ligového pelotónu aj po dnešnom kole, náskok piatich bodov na druhý tím v poradí im to zaručuje. Stiahnuť niečo z tohto náskoku sa pokúsia práve „rytieri“, ktorí cestujú do hlavného mesta bez rešpektu. Nedeľňajší úspešný výsledok spod Zobora ich presvedčil, že poctivosť a bojovnosť prináša ovocie. Potvrdzuje to aj Peter Oremus:  „V poslednom zápase sme podali kolektívny výkon, ktorý priniesol úspech. Dnes musíme na výkon z Nitry nadviazať.“ Jeho zverencov čaká ťažká úloha, pretože „belasím“ sa v súťaži darí, ťahajú 5-zápasovú šnúru bez zakopnutia a na svojom ľade zatiaľ stratili body jediný raz, keď podľahli Banskobystričanom po samostatných nájazdoch. „Vieme, že Slovan má silné mužstvo, ale bude hrať len toľko, koľko mu dovolíme.“ tvrdí odhodlane kormidelník HKM, ktorý už v tejto sezóne svoj tím k víťazstvu nad Slovanom priviedol (4:2 v 3. kole).

Súčasné bodové rozdiely medzi druhým až piatym mužstvom v tabuľke navrávajú, že každý z tímov sa môže posunúť. Či hore, alebo dole, záleží od výsledkov. Červeno-modrí sa po nedeli vyšvihli už na 3. miesto, dnes je možnosť, že by preskočili druhé Michalovce a dostali sa do závesu za Slovan. Pre Petra Oremusa to však nie je smerodajné: „Nesledujem až tak kde sa v tabuľke nachádzame. Dôležité dnes je, aby sme sa priblížili tomu výkonu v Nitre, niečo možno ešte zlepšili a potom môžeme byť úspešní. Ako to skončí, záleží na nás.“

V predpokladanej zostave úradujúceho majstra sa oproti ostatnému zápasu udiali zmeny. Pre menšie zranenia vypadli Jedlička a Chlepčok, na druhej strane sa po jednozápasovej pauze do prvého útoku vracia Peter Zuzin. Udalosťou dňa, je však návrat Václava Stupku do súťažného kolotoča. Bojovný útočník sa dostáva do zostavy prvýkrát od posledného finálového zápasu, ktorým Zvolenčania 6. mája ukončili zlatú sezónu. Dnes by sme tohto navrátilca mali vidieť na krídle tretej formácie aj v priamom televíznom prenose na stanici Sport 2. Zápas sa začne minútou ticha na uctenie pamiatky zosnulého odchovanca Slovana, Dušana Pašeka.

 

Na dopoludňajšom predzápasovom tréningu boli títo hráči:

Rahm, Trenčan, Hraško, Kubka, Diakov, Hain, Roy, Kotvan, Barcík, Stupka, Török, Ully, Saracino, Leskinen, Mikúš, Zuzin, Viedenský, Krieger, Puliš, Csányi, Marcinek

 

Netrénovali:

Ďuriš (v Žiari), Gubančok (choroba), Chlepčok (zranený), Jedlička (zranený), Meliško (zranený), Sládok (zranený)