McPherson, Kelemen a Stupka ostávajú doma

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.1.2021

Piatkový zápas 29. kola v Košiciach je pre "rytierov" prvým zo série šiestich, ktoré ich čakajú na ľade súperov. 

Zvolenčania v stredu zvládli aj štvrté derby s Banskou Bystricou a tréner Peter Oremus tak dostal k svojmu 600. extraligovému zápasu pekný darček. Víťazným gólom si spravil radosť Marco Halama, pre ktorého to bol po zdravotných problémoch len druhý zápas v sezóne. Jeho tím uspel v oboch zápasoch nového roka a proti posledným dvom tímom tabuľky zaznamenal plný bodový zisk. V Košiciach to bude súboj tabuľkových susedov, "oceliari" zaostávajú na šiestom mieste o sedem bodov (43), odohrali však o dva zápasy viac (27). V doterajších dvoch vzájomných dueloch sa tešili domáci, najprv Zvolen 5:3, neskôr Košice 4:1.

Svoje dva zápasy v novom roku zvládli aj Košičania, rovnako spolu za šesť bodov. V Miškovci vydreli výhru 4:5 a v Steel Aréne v stredu padol dovtedajší líder z Popradu 4:0. Po troch predošlých prehrách tak mužstvo českého trénera Jana Šťastného dostalo potrebný impulz a polepšilo si v tabuľke. Hoci Košiciam patrí v úspešnosti presiloviek až 10. priečka (13,08 %), po Slovane sa môžu pochváliť druhým najnižším počtom inkasovaných gólov (65). Lídrom tímovej produktivity je s 28 bodmi (7+21) útočník Michal Chovan, ktorý ale naposledy v zostave pre zdravotné dôvody chýbal.

Z pohronského derby odstúpil po náraze na mantinel a premenenom trestnom strieľaní Allan McPherson, z rovnakého zápasu odišli poznačení aj Miloš Kelemen a Václav Stupka. Zatiaľ nie je známe, kedy sa trojica útočníkov do hry vráti. Stupku trápia problémy s kolenom, McPhersona s Kelemenom svalová bolesť v oblasti krížov a obličiek. Dlhodobo zranený Marek Viedenský už so zrastenou zlomeninou v zápästí síce korčuľuje na ľade vo výstroji, zatiaľ však bez hokejky a stále je v procese rehabilitácie. Absencia štvorice ofenzívnych ťahúňov by tak mala dať v Košiciach priestor mladíkom v rytierskom kádri.