Majstri sa vracajú. Zuzin, Puliš a Hraško znova spolu vo Zvolene

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.6.2020

Ladislav Čierny získal po svojom nástupe do funkcie generálneho manažéra HKM Zvolen prvé podpisy pod kontrakty na novú sezónu. Pod Pustým hradom bude opäť spolu pôsobiť trojica jeho spoluhráčov z majstrovského tímu z roku 2013, Peter Zuzin, Radovan Puliš a Peter Hraško.

Dvadsaťdeväťročný Peter Zuzin stihol v závere nedokončenej sezóny po prestupe z Detvy odohrať vo zvolenskom drese iba desať zápasov, v ktorých však nazbieral 11 bodov za 6 gólov a 5 prihrávok. V dobre rozbehnutom ročníku 2019/2020 ho výkony a efektivita vyniesli až do reprezentácie, za ktorú nastúpil v siedmich dueloch, skvelú formu však už nestihol zužitkovať v playoff. „Myslím, že som mal celkom vydarenú minulú sezónu a chcel by  som, aby tá ďalšia bola ešte lepšia,“ začal zvolenský krídelník a na margo podpisu zmluvy na jednu sezónu sa vyslovil: „Zvolil som alternatívu istoty a napriek záujmu z Popradu a Košíc som sa rozhodol, že budem doma. Vo Zvolene sú vždy vysoké ambície, uvidíme ako sa ich podarí naplniť.“

Po sezónach v Detve a bratislavskom Slovane sa do materského klubu vracia Radovan Puliš. Podobne ako Zuzin, aj tento 28-ročný útočník sa predstavil v uplynulej sezóne v národnom tíme Slovenska. „So zmluvou s HKM som spokojný, mám svoje istoty a som rád, že tu môžem byť. Mal som ponuky z Tipsport Ligy aj zahraničia, ale to je už teraz nepodstatné. Zvolen mi dal dôveru v dobe, keď som nevedel či vôbec ešte budem hrať hokej a teraz prišiel časť splatiť ju,“ povedal po podpise zmluvy na najbližšie dve sezóny Puliš.

Obranca Peter Hraško (28) sa do Zvolena vracia po ročnej skúsenosti v kazašskom Arlane Kokshetau. „Zažil som si tam svoje a bola to obrovská skúsenosť,“ vrátil sa k predchádzajúcim mesiacom nekompromisný zadák, ktorý neskrýval s uzavretým kontraktom na najbližšiu sezónu  spokojnosť: „Boli aj iné ponuky, ale keď prišiel záujem Zvolena, nebolo o čom rozmýšľať. Potešilo ma to a som rád, že som doma.“

Ladislav Čierny sedí na stoličke generálneho manažéra HKM len pár týždňov. Do funkcie vstúpil v neľahkej dobe, no dnes bolo z jeho hlasu cítiť spokojnosť s podpísaním zmlúv s prvými hráčmi. „Začali sme zvolenskými odchovancami, čo je dobrý začiatok. Buď v tomto, alebo v budúcom týždni plánujeme podpísať ďalších hokejistov vrátane brankárov. Itenzívne na tom pracujeme,“ prezradil člen tímu majstrov sveta 2002 a majstrov Slovenska 2013.