Letná príprava vo finiši

Autor: HKM Zvolen Dátum: 29.6.2018

Spomedzi všetkých kolektívov HKM je tím juniorov najšpecifickejší, pretože ako jediný nebude s najväčšou pravdepodobnosťou hrať najvyššiu súťaž.

Juniori budú bojovať o návrat medzi elitu v čo možno najkratšom čase. Tak bude pre sezónu 2018/2019 nastavený cieľ, pre splnenie ktorého sa pod Pustým hradom hľadal adekvátny tréner. Prvou voľbou bol jednoznačne skúsený tréner Peter Mikula, ten však po zvážení ponúknutú možnosť odmietol. Celá letná príprava preto prebehla pod vedením Viktora Kubenka, ktorý bude asistentom budúceho hlavného trénera juniorky. Nový, zatiaľ nemenovaný hlavný tréner sa k tímu pripojí v júli s nástupom na ľad, vtedy prinesieme aj jeho predstavy o zložení tímu, priebehu tréningového procesu a ďalšie novinky z juniorskej kuchyne.

Suchá časť letnej prípravy, ktorá pod Pustým hradom tento týždeň končí, prebiehala v tomto roku prvýkrát bez spoločnej prípravy „áčka“. Z pohľadu klubu bola bezproblémová a kvalitná, bol v nej nastolený smer s modernými prvkami a metódami. Napredovať a nadviazať na kvalitný základ, ktorý hráči získali v prvej fáze na suchu, chceme aj na ľade. K športovému rastu  našich hokejistov by mali prispieť aj moderné tréningové pomôcky či doplnky, ktoré sa podarilo zabezpečiť vďaka sponzorom, či vyrobiť vo vlastnej réžii vďaka zručným zamestnancom zimného štadióna. Naši mládežníci i tréneri  sa od konca júla majú na čo tešiť. Ako bonus za kvalitne odvedenú letnú drinu máme  pripravený jeden hromadný darček, ktorý všetky tímy dostanú pred nástupom na ľad. 

Nový šéf mládeže Lukáš Jurík po úspešnom prvom kroku, ktorým bolo hladké zvládnutie suchej fázy prípravy verí, že aj následná predsezónna príprava na ľade bude prebiehať na vysokej kvalitatívnej úrovni: „Sme presvedčení, že smer,  ktorý sme pred nastávajúcou sezónou nastavili, je správny a že sa prenesie aj na ľad už aj s prispením šéftrénera Raima Summanena. Na jeho poznatky, metódy a skúsenosti sa v klube tešíme a veríme, že sa v HKM aj vďaka tomu budeme všetci neustále zlepšovať“.

Želáme všetkým hráčom a trénerom počas dovoleniek príjemný, ale aktívny oddych.

A nezabúdajme – SPOLU SME HKM!