Lady Brunette a Maverick po prvej sezóne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.6.2021

Keďže je hokej u nás národným športom, spoločnosť ESPORTS ENTERTAINMENT s.r.o. zareagovala a rozhodla sa zorganizovať prvú profesionálnu e-hokejovú ligu. Slovenská ehokej liga vznikla ako unikátny projekt s podporou Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK). V otváracom ročníku mali teda zastúpenie všetky slovenské extraligové kluby, vrátane zvolenského HKM, ktorý reprezentovala dvojica gejmerov Dennis MjartanSandra Demitrová.

Zvolenčania po dobrom štarte v základnej časti skončili napokon na 9. mieste a do playoff sa neprebojovali. Prvá e-hokejová sezóna tak vyvrcholí bez účasti HKM, keď o postup do finále sa pobijú dvojice Michalovce – Nové Zámky a Poprad – Trenčín.

Keďže zvolenskí e-športoví hráči Dennis, ktorý na zápasy nastupoval pod menom Maverick a Sandra alias Lady Brunette majú po sezóne, nastal časť obzrieť sa na ich účinkovanie v premiérovej sezóne Ehokej ligy.

„Sezónu nikto z vedenia klubu ani z nás hráčov určite nepovažuje za úspešnú. So štartom sezóny som bol spokojný, nakoľko som mal niekoľko dobrých umiestnení v TOP3 na turnajoch, avšak následná neúčasť v playoff spokojnosť výrazne znížila,“ začal hodnotenie účinkovania v hokejovej e-lige Maverick. „Po dobrom začiatku sme mali stred sezóny, ktorý nám vôbec nevyšiel. Začali sme pociťovať tlak a asi sme sa až veľmi snažili. Ale o všetkom rozhodol určite koniec základnej časti. Mali sme tam súperov, ktorých sme v prvom meraní síl porazili, ale v druhom už nie. Kľúčová bola určite prehra proti Liptovskému Mikulášu, kde sme obaja vedeli, o čo sa hrá, a nezvládli to, hlavne hlavami. Potom už bolo jasné, že musíme vyhrať všetko aj proti najlepším teamom ligy, a to nevyšlo,“ pokračoval reprezentant HKM, ktorý pomenoval aj príčiny nevyvážených výkonov dvojice Zvolenčanov: „Nedokázali sme so Sandrou zladiť formu. Raz sa darilo jednému, potom druhému z nás.“ Čo sa týka ligy samotnej, tú Maverick rozhodne chváli. „Bola na vysokej úrovni aj vzhľadom na to, že to bol prvý ročník, ktorý sa zorganizoval narýchlo. Prípadná druhá sezóna bude určite ešte o level vyššie a aj my v nej budeme mať určite vyššie ciele. Aj vzhľadom na to, že HKM Zvolen pre nás vytvoril skvelé podmienky a podporoval nás celú sezónu,“ uzavrel spätný pohľad na dvadsať zápasov základnej časti ehokej ligy 2021 Dennis Mjartan.
Jeho kolegyňa Lady Brunette má zo sezóny podobné, zmiešané dojmy: „Pocity sú rôzne, no viac prevláda smútok a sklamanie. Na začiatku sezóny sme mali veľké očakávania a postup do playoff bol pre nás nevyhnutnosťou. Myslím, že ani jeden z nás si nepripustil, že by sa nám to nepodarilo. O to viac to mrzí, keďže nám k postupu chýbali tri body, čo je jedna vyhraná séria. Keď sa spätne pozriem na jednotlivé série, dovolím si tvrdiť, že ich bolo hneď niekoľko, ktoré sme si zaslúžili vyhrať. Drvivá väčšina našich prehier bola 1:2 na zápasy. Často boli rozhodujúce až zápasy dvojíc, v ktorých sme sa síce na začiatku trápili, no z môjho pohľadu sme sa dokázali zohrať a mnohokrát nám chýbal už len taký ten kúsok šťastia. Obaja sme bojovali z plných síl až do konca, bohužiaľ nám to nevyšlo.“ Aj napriek obrovskému smútku z ukončenia sezóny po základnej časti, hodnotí Sandra celý koncept ehokej ligy veľmi kladne: „Som nadšená, že konečne vznikla aj na Slovensku takáto kvalitná liga, v ktorej sa proti sebe postavili najlepší hráči slovenskej a českej NHL scény. Celú sezónu som si veľmi užila, a to najmä vďaka výbornej spolupráci s HKM Zvolen. Reprezentovať klub majstrov Slovenska spoločne s mne veľmi blízkym kamarátom a výborným hráčom Maverickom bola parádna skúsenosť, ktorú som si užívala až do konca. Záverom by som sa chcela poďakovať práve HKM Zvolen za spoluprácu a podporu počas celej ligy, Maverickovi za spolubojovnosť a tiež všetkým, ktorí nám fandili,“ zakončila hodnotenie prvej sezóny, v ktorej reprezentovala hokejový klub spod Pustého hradu Sandra Demitrová.

Svoj pohľad na premiérový ročník ehokej ligy poskytol aj Miroslav Brumerčík, marketingový riaditeľ HKM Zvolen: „Pôvodný koncept ligy mal byť celkom iný, len so slovenskými gejmermi, v ňom by sme v playoff celkom iste nechýbali. Keďže sa však súťaž otvorila aj pre českých e-hráčov, ktorí už majú niečo odohrané a  veľmi úspešne reprezentovali slovenské kluby, v ehokej lige sme sa nedokázali priblížiť k našim hokejovým majstrom na ľade. Získané skúsenosti však Dennis a Sandra určite zužitkujú v ďalšej sezóne a Zvolen pôjde aj na poli e-športu vyššie.“