Košický štart vo Zvolene. Viedenský, McPherson, Gajdoš mimo, do hry Jedlička s Koleničom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.10.2020

Zvolenský program pokračuje domácou dohrávkou 1. kola, v ktorom mužstvo Petra Oremusa privíta Košice. Tie nastúpia na svoj vôbec prvý zápas sezóny.

Pod Pustým hradom sme mali pôvodne v piatok vidieť súboj dvoch prvých tímov, "rytieri" mali vyzvať zatiaľ nezdolanú Nitru. Pre pozitívne výsledky testov covid-19 sa zápas 5. kola napokon odložil. 

Košiania idú do hry prvýkrát od 25. 9. a sú posledným tímom, ktorý ešte nestihol ani jeden zápas základnej časti. Východniari po karanténe vo štvrtok vykorčuľovali na tréning. Športový riaditeľ a hlavný tréner A-tímu HC Košice Jan Šťastný: „Tím by za normálnych okolností potreboval 2 týždne na dobehnutie vynechaných tréningov, nemáme však na výber. Ak to situácia umožní, nastúpime už v nedeľu s hráčmi, ktorým to umožní zdravotný stav. Chceme už hrať.“ 

Zvolenčanom patrí v tabuľke druhé miesto s deviatimi bodmi, čo je o tri menej ako má líder z Nitry. Okrem posledných dvoch výhier s Trenčínom (3:2 a 5:3) si "rytieri" poradili aj s Banskou Bystricou (4:1). Štyri góly pridal kapitán Radoval Puliš a bodovo to zatiaľ sype Allanovi McPhersonovi. S ôsmimi bodmi (2+6) je kanadský útočník druhý v tabuľke ligovej produktivity. Vzájomný prípravný zápas 3. 9. dopadol lepšie v prospech domáceho Zvolena, ktorý Košiciam nedovolil skórovať (3:0).  

Piatkové testovanie A-mužstva a realizačného tímu Zvolena na covid-19 odhalilo u jedného z hráčov bezpríznakový, no pozitívny prípad. Podľa epidemiologického manuálu a nariadenia hlavného regionálneho hygienika je tento hráč izolovaný v domácej karanténe. Ostatní negatívne testovaní hráči pokračujú v tréningovom procese a teda aj v zápasovom režime. 

V domácej zostave pre zdravotné dôvody absentujú Marek Viedenský, František Gajdoš a Allan McPherson. Prvý menovaný si v uplynulom týždni odniesol z tréningu svalové zranenie, dĺžka jeho absencie je nateraz neznáma. Mladý obranca a Kanadský útočník by sa mali k mužstvu opäť pripojiť o týždeň. V bráne dostane prednosť Robin Rahm. Do zostavy sa po zranení vracia Maroš Jedlička a v akcii prvýkrát v sezóne uvidíme aj ďalšiu zvolenskú "mladú pušku" Jakuba Koleniča, ktorý už stihol v uplynulom týždni dva zápasy v juniorke a pripísal si v nich tri asistencie. Výpadok útočníkov z prvých dvoch formácií teda narušil ich zloženie, ktoré od začiatku základnej časti ostávalo nezmenené. Na miesto prvého centra sa posunie Juraj Mikúš a pozíciu ľavého krídla v druhom útoku zaujme Václav Stupka. Trinástym útočníkom bude Ján Chlepčok. 

Zápas s Košicami naživo odvysiela od 17:45 stanica Sport 2.

Opäť pripomíname aj nový projekt "Pomáham ďalším hokejovým generáciám", zameraný na podporu klubu. Až do konca sezóny si v sieti Ticketlive môžu fanúšikovia zakúpiť symbolické vstupenky v rôznej hodnote. Viac sa dočítate TU

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško 

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Puliš

Stupka - Zuzin - Nuutinen

Kolenič - Jedlička - Kelemen

Ďuriš - Tibenský - Marcinek

ZELENÍ: Chlepčok, Michalčin