Káder uzavretý príchodom Petra Hraška

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.2.2019

Záver prestupového obdobia tradične prináša množstvo špekulácii, otázok a očakávaní. Čím vyššie sú ambície, tým vyššie sú očakávania, predovšetkým z radov fanúšikov. Celkom pochopiteľne a oprávnene preto priaznivci HKM až do samej polnoci 31. januára čakali správy o nových príchodoch do mužstva, ktoré bude vo vyvrcholení základnej časti bojovať o čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play off. Do vyraďovacej časti následne vstúpi s jediným cieľom. Treba pripomenúť, že toto mužstvo sa na základe potrieb a požiadaviek trénerov formovalo priebežne, dôkazom čoho sú aj príchody kanadskej trojice Pufahl, Mitchell, Fraser.

Konkurencia nespala, nespali však ani kompetentní pod Pustým hradom. Napriek enormnej snahe vedenia nášho klubu, a to nielen v priebehu včerajšieho dňa, trvajúcej až do posledného možného termínu, sa nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca všetky želané príchody. Potrebu posilnenia na poste stredného útočníka, ktorú deklarovali náš trénerský štáb, bola prioritou. Situácia na hráčskom trhu pritom vôbec nebola jednoduchá, elitný center je nedostatkový tovar, niekoľko kvalitných európskych súťaží má navyše prestupovú uzávierku 15. februára. Tento post nebol jediným, na ktorom manažment HKM pracoval, rozšíriť sa okrem útočných mali aj obranné rady, čo sa napokon podarilo návratom nášho odchovanca Petra Hraška z hosťovania. Okrem neho budú do konca sezóny k dispozícii juniori Patrik Marcinek, Patrik Halama, Martin Magdolen, Ján Chlepčok a Jakub Dubina, ktorým skončili striedavé štarty v prvoligovom Prešove, budú k dispozícii zvolenskej juniorke a v prípade potreby môžu nastúpiť v áčku. 

Otvorenosť a komunikácia s fanúšikom je našou prioritou, a to nielen v pozitívnych momentoch a nechceme ostať ticho ani teraz. A nie je sa prečo, spoločné úsilie všetkých zainteresovaných bolo veľké, a hoci nedopadlo úplne podľa predstáv, nič sa nezmenilo na našom odhodlaní na ceste k cieľu. V mnohých prípadoch chýbalo k uskutočneniu prestupu naozaj veľmi málo. V jednom bola dohoda prakticky na svete a príchodu hráča nič nebránilo, náš klub urobil všetky potrebné kroky, zabezpečené boli dokonca letenky aj bývanie. V poslednej chvíli situáciu skomplikovala druhá strana, vedenie hráčovho klubu nakoniec transfer nepodpísalo. Len dodáme, že sme vo Zvolene mali vidieť útočníka s takmer 700 odohratými zápasmi a s vyše 300 bodmi v NHL, zároveň účastníka MS v drese Kanady, pritom stále v produktívnom hokejovom veku.

Opäť sa potvrdilo, že prestupový trh je živý a premenlivý organizmus. Niekoľko ďalších, na naše pomery naozaj kvalitných hráčov upustilo od prvotnej dohody a na poslednú chvíľu uprednostnilo lukratívnejšie ponuky, ktorým náš klub nedokázal konkurovať. Napriek vzniknutej situácii rozhodne nie je dôvod na pesimizmus. Všetci hráči v aktuálnom kádri majú plnú dôveru trénerov i vedenia, a veríme, že aj fanúšikov. Hovoríme o tíme, ktorý sa osem kôl pred koncom základnej časti nachádza na čele tabuľky a túto pozíciu si vybojoval svojou kvalitou a tvrdou prácou. Tím ostáva prevažne rovnaký a rovnaký ostáva aj jeho cieľ. Všetci rytieri na čele s trénermi sú odhodlaní dokázať, že majú všetko, čo je potrebné k jeho dosiahnutiu. 

Náš klub by týmto chcel poďakovať všetkým fanúšikom za pochopenie situácie a najmä doterajšiu podporu v sezóne. My veríme, že sme na správnej ceste a že za nami budete stáť aj v najdôležitejších chvíľach sezóny, ktoré nás onedlho čakajú, pretože spolu sme silnejší. Spolu sme HKM!