K lídrovi v nezmenenej zostave

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.12.2020

Po siedmich zápasoch Zvolenčania opúšťajú domáce prostredie a cestujú pod Tatry, kde ich v 20. kole privíta líder z Popradu. Duel prvého s tretím odvysiela v priamom prenose od 16:45 Dvojka. 

Popradčania prišli o trinásťzápasovú bodovú sériu prehrou s Košicami, no v piatok "oceliarom" prehru vrátili a psychicky dôležitý bol obrat v poslednej možnej chvíli. Ten by mal "kamzíkov" opäť nakopnúť, no proti Zvolenu potrebujú jednoznačne skvalitniť prácu v defenzíve. V dvoch zápasoch proti Košiciam inkasovali až jedenásť gólov. Okrem toho, že mužstvo Petra Mikulu je doposiaľ ofenzívne najproduktívnejšie (64 gólov), je zároveň najdisciplinovanejšie z hľadiska trestných minút (169) aj dvojminútových vylúčení (67). Stabilnú oporu majú Popradčania v Tomášovi Vošvrdovi, českého brankára nájdeme na prvom mieste v počte víťazstiev (11), druhom v priemere inkasovaných gólov (2,35) a treťom v úspešnosti zákrokov (91,94 %). Rešpekt budí fantastická strelecká forma Marcela Haščáka, najproduktívnejší ligový hráč mieril presne už 18-krát v 16 zápasoch. Na delenom druhom mieste ligových strelcov je Lukáš Handlovský s 10 gólmi, štatistike +/- kraľuje obranca Mark Dalhuisen (+ 18).

"Rytieri" neprehrali v riadnom hracom čase sedem zápasov po sebe a naposledy si poradili s Michalovcami 4:1. Súpera zlomili tromi gólmi v záverečnej tretine. „Začali sme ťažšie, hlavne prvú tretinu, no v druhej polovici stretnutia sme sa vrátili do hry a presadili sa," hodnotil výhru dvojgólový Radovan Bondra, disponujúci fantastickou formou, keď v posledných šiestich zápasoch zaznamenal 12 bodov (6+6). Pochvalné slová našiel aj tréner Peter Oremus: „Návrat dozadu a obrana podporená brankárom bola výborná. Presadili sme sa aj vpredu, ukázali sme tam silu, čo je proti Michalovciam plus, keďže súper má výborné mužstvo. Boli tam veci, ktoré treba odstrániť, ale jednoznačne prevyšovali plusy a víťazstvo je zaslúžené." Spomedzi všetkých tímov odohrali Zvolenčania najmenej zápasov, dva majú voči Popradu k dobru. Títo súperi sa stretli naposledy v letnej príprave. Poprad vtedy vyhral na domácom ľade 2:1. 

Do víťaznej piatkovej zostavy zvolenskí tréneri nezasiahli. Pre menšie zranenie vynechá druhý zápas po sebe kapitán Radovan Puliš, dlhodobá je absencia Mareka Viedenského. Dobrou správou je, že Marco Halama by mohol od pondelka začať s tréningami na ľade. V pozícii trinásteho útočníka bude aj dnes junior Nikolas Gubančok. 

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Kelemen

McPherson - Helewka - Nuutinen

Stupka - Zuzin - Tibenský

Ďuriš - Chlepčok - Marcinek

Gubančok