Juniorskí reprezentanti v zostave, trénerský míľnik Petra Oremusa

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.1.2021

Trojkráľové 28. kolo proti sebe postaví pre televíznymi kamerami dvoch "domácich", Banská Bystrica bude oficiálne hostiť Zvolen. 

Predposlední Banskobystričania ťahajú sériu štyroch prehier, behom ktorej dvakrát vyšli bodovo naprázdno s posledným Liptovským Mikulášom, podľahli aj Detve a Zvolenu. V "domácom" prostredí, ktorým je v tejto sezóne zvolenský štadión, ako jediný extraligový tím zatiaľ nebodovali naplno, z 12-tich zápasov si pripísali len tri dvojbodové výhry. V počte inkasovaných gólov i úspešnosti oslabení sú na tom horšie už len Liptáci. Trojnásobný majster sa trápi aj vo vzájomných derby zápasoch, z troch vyťažil len jeden bod. Mužstvo v novom roku opustili brankár Ádám Vay a najproduktívnejší útočník, Kanaďan Josh Winquist, ktorý zamieril do ECHL. Po vzájomnej dohode skončil obranca Ján Brejčák a do zadných radov sa vrátil Kanaďan Jake Cardwell. Najproduktívnejším "baranom" je s priemerom bod na zápas a bilanciou 6+15 kanadský obranca Alex Breton.

Ani Zvolenčania sa v závere roka nepotýkali s ideálnou formou, dve prehry s Detvou predelili dvojbodovým ziskom v pohronskom derby. Rok 2021 ale začali "rytieri" víťazne, z Liptova priviezli všetky body a na súperovom ľade bodovali naplno prvýkrát od 11. októbra, keď vyhrali v Trenčíne. Na piatom mieste majú pred Košicami 7-bodový náskok (47) a o dva zápasy menej (24), štvrtá Nitra má o zápas a dva body viac. Dnes teda Zvolenčania uzavrú polovicu základnej časti. V doterajších troch vzájomných dueloch uspeli výsledkami 4:1, 6:1 a 5:4pp. 

Káder v úvode roka opustil po ukočení hosťovania kanadský center Adam Helewka, miesto neho sa do zostavy po dlhodobej absencii vrátil Marco Halama. Tréner Peter Oremus po návrate z juniorského šampionátu zaradil do zostavy útočníkov Maroša Jedličku a Jakuba Koleniča, na post siedmeho obrancu postavil Jakuba Meliška. Uzdravený brankár Robin Rahm po chorobe opäť trénuje s tímom, prednosť však aj dnes dostane Adam Trenčan.

Dnešný zápas bude pre Petra Oremusa jubilejný 600. v slovenskej extralige v pozícii trénera! Srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších a najmä vítazných zápasov.

Priamy prenos pohronského derby môžete sledovať od 15:45 na Dvojke.

Predpokladaná zostava:

OBRANA

Betker - Hraško

Ivan - Melancon

Kotvan - Kubka

Meliško

ÚTOK

Bondra - Mikúš - Puliš

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Halama - Kelemen

Marcinek - Jedlička - Tibenský

Kolenič