Jeden Hults HKM nestačí

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.6.2023

Včera bola zverejnená informácia, že vo Zvolene bude pôsobiť v novej sezóne Cole Hults a po dnešku sa k nemu pripája aj jeho starší brat Mitch Hults. Bude to vôbec po prvýkrát, kedy pod Pustým hradom uvidíme bratskú dvojicu legionárov. Pre bratov to ale nebude nič nové, keďže v minulej sezóne pôsobili spolu v klube HC Bolzano. Slovenskí fanúšikovia si možno pamätajú 28-ročného útočníka z pôsobenia v Bratislava Capitals, kde bol jednoznačne najlepším hráčom svojho tímu.

Mitch po konci na univerzite Lake Superior State podpísal dvojročný vstupný kontrakt s klubom NHL Anaheim Ducks a ešte na jar roku 2017 stihol svoje prvé zápasy v AHL. V 8 dueloch si pripísal 5 bodov a jeho nový zamestnávateľ ho pozval do rozvojového kempu a neskôr aj do hlavného kempu. Tam si prvýkrát obliekol dres Ducks a v turnaji Prospect Showcase 2017 zanechal pozitívny dojem. Na NHL to avšak nebolo a po škrtoch na súpiske sa presunul s ďalšími hráčmi do farmárskeho tímu San Diego Gulls, kde sa stretol aj s Devenom Sideroffom. V ďalších štyroch rokoch sa 188 cm vysoký útočník pohyboval v AHL a ECHL, odkiaľ sa v roku 2020 presunul práve do spomínanej Bratislavy a následne fínskeho TPS.

Jeho ďalšie kroky už smerovali spoločne s bratom do Bolzana, kde Mitch opäť ukázal, že na úrovni ECHL patrí k najlepším útočníkom ligy, a sezónu ukončil s priemerom viac ako bod na zápas. Skaut HKM Patrik Ryba zdôraznil aj u najnovšej posily tie najvyššie očakávania: „Mitch vzhľadom na svoju postavu veľmi dobre korčuľuje. Okrem palicovej techniky má aj tvrdú strelu zápästím a samozrejmý je uňho aj zmysel pre kombinačnú hru. V každom mužstve dokázal, že vie byť lídrom, a to budeme vyžadovať aj my.“

BIO - MITCH HULTS 

HULTSOVCI NA HOKEJOVOM KEMPE