Január končíme na východe

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.1.2021

Na konci úspešného mesiaca absolvujú Zvolenčania pre nich najdlhšiu možnú extraligovú cestu. V rámci 36. kola vyzvú michalovské "líšky". 

Aj tie môžu január hodnotiť pozitívne, z jedenástich zápasov osem vyhrali a tím, ktorý dovtedy patril k najnegatívnejším prekvapeniam sezóny, je razom v prvej štvorke. Michalovská forma budí rešpekt, trojzápasová úspešná séria zahŕňa výhry na nulu s Miškovcom a Detvou zhodne 4:0 a naposledy tri body z Košic (2:3), kde domácich zostrelil hattrickom fínsky útočník Erkinjuntti. Hoci Michalovce zväčša u seba vítajú súperov poznačených dlhým cestovaním, paradoxne sa im zatiaľ darí viac vonku. Tam sú v pomere zápasov a získaných bodov najlepším tímom súťaže, doma však vyhrali len polovicu z 18 duelov. Po Slovane inkasovali východniari druhý najnižší počet gólov (87). Ich najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom ostáva Christophe Lalancette (15+19), brankára Tomáša Tomeka nájdeme v rámci ligy na tretej priečke úspešnosti zákrokov (92,55 %) a druhej v gólovom priemere (2,18).

Po Michalovciach je to práve Zvolen, kto doviezol od súperov najviac bodov. Väčšinu z nich práve v končiacom mesiaci, v ktorom "rytieri" bodovali v každom z dvanástich zápasov. V piatkovom pohronskom derby brali plný počet, keď náskok 2:0 síce v druhej tretine stratili, dva zásahy Juraja Mikúša v tej tretej ich ale ponechali na čele tabuľky. „Prvá tretina bola dobrá, pracovali nám nohy, mali sme šance. V druhej sme prepadali a nepochopiteľne sme stratili dvojgólový náskok. V tom sa musíme zlepšiť. Našťastie sme v tretej tretine strelili dva šťastné góly,“ hodnotil ich autor Juraj Mikúš. Jednu z januárových výhier priviezli Zvolenčania práve z Michaloviec, kde uspeli 3:5, predtým doma 4:2. Bodovo sa vo vzájomných stretnutiach najviac darilo Radovanovi Bondrovi s bilanciou 3+1.