Jakub Kolenič získal cenu DELUVIS Mladý rytier sezóny

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.4.2020

Už druhú sezónu po sebe si mladí zvolenskí hokejisti preberali každý mesiac ocenenie Pracant mesiaca - Cena Kika Luntera. Usilovné hokejové nádeje ju získavajú na návrh trénerskej rady za dobré výsledky v hokejovej aj školskej oblasti. K už tradičnému oceneniu teraz vedenie mládežníckeho hokeja pridáva ďalšie. Ponesie názov DELUVIS Mladý rytier sezóny.

 

Prvým majiteľom tejto ceny je útočník Jakub Kolenič. 18-ročný zvolenský odchovanec tak bol odmenený za celosezónnu prácu. Cenu a gratulácie prijal od riaditeľa mládeže HKM Lukáša Juríka, marketingového riaditeľa Miroslava Brumerčíka a zástupcu spoločnosti DELUVIS Jozefa Peťka.

Význam nového projektu priblížil riaditeľ mládeže HKM Lukáš Jurík: „Sme radi, že v spolupráci s naším marketingom a spoločnosťou DELUVIS môžeme predstaviť túto špeciálnu cenu, ktorú po každej sezóne získa jeden z mládežníkov. Týmto spôsobom chceme nielen oceniť hráča, ktorý v uplynulom ročníku ukázal najväčší progres, ale zároveň motivovať jeho ako aj ďalších mladých hokejistov. Sme presvedčení, že prvá cena je v správnych rukách. Jakub Kolenič bol najpozitívnejším prekvapením sezóny a ukázal cestu jeho nasledovníkom. Príkladnou prácou a prístupom si už v dorasteneckom veku získal stabilné miesto v tvrdej konkurencii A-tímu. Gratulujeme mu a veríme, že naďalej budeme úspešne pokračovať v trende zapracovania nádejných odchovancov do seniorského mužstva." 

Pre mladého útočníka je ocenenie prekvapením, zároveň aj zadosťučinením a motiváciou do ďalšej práce: „V prvom rade by som chcel poďakovať celej organizácii za príležitosť, ktorú som dostal. Samozrejme, mojej rodine, priateľom a fanúšikom za ich podporu. Táto cena je pre mňa akási odmena za prácu na sebe počas celej sezóny a veľmi si ju vážim," hovorí Kolenič. Hoci z tímoveho hľadiska mohla uplynulá sezóna pre "rytierov" dopadnúť lepšie, pre slovenského reprezentanta bola po osobnej stránke prelomová: „Som veľmi rád za to, že som sa udržal v prvom tíme celú sezónu. Bola moja prvá v seniorskom hokeji a dala mi veľmi veľa. Každý jeden deň som sa učil od všetkých, či už od trénerov alebo spoluhráčov. Som spokojný, ale viem, čo musím zlepšiť a na čom musím pracovať."

Aktuálna pandémia pripravila Koleniča nielen o cenné skúsenosti z vyraďovacích bojov, ale najmä svetový šampionát do 18 rokov 1. divízie A-skupiny v Spišskej Novej Vsi. „Veľmi som sa tešil na play off a majstrovstvá sveta, pretože práve toto som považoval za môj vrchol sezóny. Zdravie je ale prednejšie. Čo sa týka reprezentácie, už od prvého turnaja Hlinka Gretzky Cup sa nám darilo držať výborné výsledky. Škoda, že sme to nemohli potvrdiť na domácich majstrovstvách. Boli sme výborná partia a na každý jeden turnaj som sa tešil."

Počas uplynulej sezóny si Jakub Kolenič pripísal 43 zápasov v seniorskom tíme HKM a získal v nich 10 bodov za 2 góly a 8 asistencií. Medzi hráčmi do 18 rokov bol najproduktívnejším v Tipsport lige. Ďalších 12 štartov so ziskom 21 bodov (10+11) pridal v juniorke HKM. V 18 zápasoch za reprezentačný výber U18 zaznamenal 4 góly a 13 aisistencií. 

Prvý seniorský gól Jakuba Koleniča si môžete pozrieť TU.