Hraško: Dnes ideme odznova!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 20.12.2020

Od mikulášskej deväťgólovej nádielky v Poprade stihli Zvolenčania bodovať vo všetkých štyroch zápasoch. Z kabíny "rytierov" teraz cítiť odhodlanie na víťazný revanš.

Zvolen prišliel o trojzápasovú víťaznú sériu prehrou po nájazdoch v Bratislave, kde behom necelej minúty v druhej tretine otočil skóre, no výsledok bol napokon úplne rovnaký ako v prvom vzájomnom zápase týchto tímov. „Prvá tretina z našej strany nebola dobrá, nastúpili sme so zbytočným rešpektom. Po góle na 1:1 sme už boli na koni. Škoda vyrovnávajúceho gólu Slovana, určite sme si zaslúžili tri body. V posledných zápasoch ale máme veľa vylúčení, chýba nám disciplína," vrátil sa k dohrávke 6. kola obranca Peter Hraško, autor gólu na 1:1. Jeho slová potvrdzuje aj štatistika vylúčení, v posledných troch zápasoch nazbierali Zvolenčania spolu 22.

Hraško bol jedným zo zvolenských gólových strelcov aj v Poprade. Výbuch u lídra tabuľky si zaslúžil podrobnú analýzu a podobný scenár "rytieri" rázne odmietajú. „Chyby z Popradu sme si rozobrali a pripravili sa. Vyčistili sme hlavy a dnes ideme odznova, ideme vyhrať! Hlavne treba na ľade nechať všetko a bojovať od prvej do poslednej minúty," burcuje spoluhráčov skúsený obranca. Ten si uvedomuje, že zlepšiť treba závery zápasov. V posledných piatich prehrali Zvolenčania tretiu tretinu, hoci nie vždy ich to stálo konečné víťazstvo. „Ako som povedal, musíme nastaviť hlavy tak, že hráme od začiatku do konca. Taktiež sa vyvarovať vylúčení, strieľať a tlačiť sa do brány a verím, že sa budeme tešiť z výhry," zakončil Hraško.

Popradčania naposledy prekvapivo podľahli doma Miškovcu a Trenčínu, medzitým si však domácou výhrou nad Michalovcami zaistili účasť vo finále Kaufland Cupu. Ani posledné dve ligové prehry ich nepripravili o prvú priečku, na ktorej majú päťbodový náskok. 25 z doterajších 46 bodov získali u súperov, čo z nich robí najlepší tím pri vonkajších zápasoch. Pod Pustý hrad pricestuje najlepšia ofenzíva (84 strelených gólov), ktorej naďalej šéfuje líder extraligovej produkvitiy i strelcov Marcel Haščák. 33-ročný útočník drží unikátny priemer gólu na zápas (21) na konte s 34 bodmi. Najviac výhier spomedzi brankárov vychytal Tomáš Vošvrda (14), ktorému patrí tretia najlepšia úspešnosť (91,70 %) a druhý najnižší gólový primer (2,35).

Zo zvolenskej listiny zranených, ktorá stále zahŕňa útočníkov Puliša, McPhersona, Viedenského a Halamu by sa mal do zostavy vrátiť obranca Ivan. V bráne pokračuje Robin Rahm s Adamom Trenčanom na striedačke.

Zápas odvysiela v priamom prenose od 15:45 Dvojka.

Predpokladaná zostava:

OBRANA

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško

ÚTOK

Bondra - Mikúš - Kelemen

Zuzin - Helewka - Nuutinen

Stupka - Tibenský - Marcinek

Chlepčok - Gubančok - Ďuriš

Daniš