Hokejový sviatok pred prázdnymi tribúnami, zostava takmer nezmenená

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.10.2020

Za normálnych okolností by dnes bol na programe pod Pustým hradom hokejový sviatok. V úvodnom súboji základnej časti Tipos Extraligy skrížia Zvolenčania hokejky s odvekým rivalom. Štart 28. ročníka najvyššej hokejovej súťaže je však podmienený diváckou neúčasťou.  

Narýchlo dohodnutá predohrávka 7. kola bude súčasťou štvorzápasového programu prvého hracieho dňa. Viac stretnutí okolnosti nedovolili. 

Zmenu sme, samozrejme, rešpektovali a my sme len radi, že hráme," hovorí tréner Peter Oremus. Je vzhľadom na situáciu a nečakané posuny v zápasovom kalendári náročnejšie pripraviť svojich zverencov na konkrétneho súpera? „V tom by som nevidel žiadny problém, všetci máme rovnaké podmienky. Pokiaľ je mužstvo dobre pripravené, takéto situácie by malo zvládnuť," odmieta výhovorky zvolenský kormidelník. Hoci káder trojnásobného majstra prešiel v lete výraznými zmenami, podľa Oremusa si zachoval dostatočnú silu. „Aj pred touto sezónou pritiahla Bystrica kvalitných hráčov, vrátane legionárov. Je to agresívne korčuliarske mužstvo. Každý súper hrá však len toľko, koľko mu dovolíme." 

Banskobystričania preverili "rytierov" na augustovom Memoriáli Pavla Zábojníka. Výhru Zvolena vtedy svojimi prvými dvomi seniorskými gólmi zariadil Maroš Jedlička. 17-ročného útočníka dnes v zostave neuvidíme. Nešťastná zrážka so spoluhráčom na tréningu a narazený sval v spodnej časti tela ho poslali na minimálne týždňový oddych. „Samozrejme, každý hráč chýba, musia ho však zastúpiť iní a ja verím, že sa čo najskôr uzdraví," vyjadril sa Oremus. O miesto v jeho tíme bojovali v príprave aj ďalší juniorskí hráči, útočník Dalibor Ďuriš a obranca František Gajdoš. „Určite mali svetlé aj horšie momenty a uvidíme, čo prinesú ďalšie zápasy. Všetko sú to chlapci, ktorí majú potenciál a treba s nimi pracovať."

Aj keď sú v tejto sezóne netradične pod Pustým hradom "doma" obidva tímy, Zvolenčanom dnes bude patriť ich obvyklá striedačka a v zápase budú oficiálne domáci. Neberúc do úvahy 87-sekundovú dohrávku úvodného ligového kola v sezóne 2014/15, prestížne pohronské derby nepamätá prázdne tribúny.

Do zvolenskej brány sa postaví Robin Rahm. S výnimkou absencie Maroša Jedličku by mal zvyšok zostavy ostať od posledného zápasu nezmenený. Siedmym obrancom bude Jakub Meliško, trinástym útočníkom Ján Chlepčok. Jozef Tibenský nahradí Maroša Jedličku na poste štvrtého centra.  

Zápas môžu fanúšikovia sledovať prostredníctvom live streamu na Tipsport.sk/tv.

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Viedenský - Puliš

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Mikúš - Kelemen

Marcinek - Tibenský - Ďuriš

ZELENÍ: Chlepčok, Michalčin