Hodnotenie prvej časti sezóny z pohľadu Andreja Kmeča

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.11.2021

Rytieri počas reprezentačnej pauzy oddychujú na 4. mieste v tabuľke a na prvý Slovan Bratislava strácajú iba 3 body. Asistent trénera Andrej Kmeč sa rozrozprával o tom, aký bol vstup do sezóny, ako hodnotí legionárov alebo aký bol tréningový plán počas pauzy. 

 

Začnime hodnotením vstupu do sezóny. Čo ukázalo prvých 15 zápasov sezóny?

Prvú časť sezóny poznačili zranenia, museli sme v niektorých momentoch hľadať nové zloženie formácií, ale posledné dva týždne, keď prišli noví hráči, sa to stabilizovalo a je to vidieť aj na našej hre. Našťastie, aj napriek zraneniam sme tie body získali a chalani, ktorí boli schopní hrať, odviedli dobrú prácu.

 

Ako hodnotíte špeciálne formácie? V oslabeniach patríme medzi najlepšie tímy, v presilovkách sme momentálne priemerní. Čo je potrebné ešte zlepšiť?

Áno, chalani, ktorí chodili na oslabenia, bránili veľmi dobre a boli obetaví. V poslednom zápase proti Michalovciam tam bolo niekoľko zlých odrazov pukov, ale aj také zápasy bývajú. Ale celkovo, ako som povedal, chalani tie oslabenia bránia naozaj dobre. Čo sa týka presiloviek, boli fázy, keď nám išli dobre, a niekedy zase horšie. Samozrejme, boli by sme radšej, keby sme v presilovkách dávali viac gólov, potrebujeme niektoré veci zjednodušiť a zrýchliť.

 

Ako ste už spomínali, začiatok sezóny poznačili zranenia. Na zápas v Nových Zámkoch sme museli dokonca povolať hráčov z nižšej ligy. Teraz už je súpiska zastabilizovaná, ste spokojný s formáciami alebo stále hľadáte ideálne kombinácie?

Ten zápas v Nových Zámkoch bol extrém, museli sme zobrať hráčov zo Žiaru nad Hronom, ale potom sa už zdravotný stav mužstva zlepšoval a prišli aj noví hráči. Zloženie formácií nám v posledných zápasoch celkom dobre fungovalo, ale určite nie je konečné. Sezóna sa vyvíja a budeme, samozrejme, sledovať hráčov a ako sa ktorému darí. Môžu prísť ďalšie zranenia, čo sa dúfam už nestane, ale znovu by to zamiešalo zostavou. Hĺbka v mužstve je momentálne väčšia a už vieme lepšie pokryť, keď niekto vypadne, no hlavne sa zvýšila konkurencia a je to cítiť na tréningoch aj v zápasoch.  

 

Ako hodnotíte výkony Nicka Saracina? Momentálne hráva v štvrtej útočnej formácii, no zároveň hráva aj presilovky a oslabenia.

Tou štvrtou formáciou niečo sledujeme a Nick bol najbližšie k tomu typu hráča, ktorého tam potrebujeme. Preto sme sa rozhodli to spraviť takto, no je využiteľný aj v špeciálnych formáciách, ale uvidíme, čo ukáže čas.

 

Tento rok je rušnejší ohľadom odchodov a príchodov počas sezóny. Ako by ste okomentovali odchody Thowa a Ullyho?

Pred sezónou sme skladali tím s nejakým zámerom, ale ten sa musí potvrdiť aj na ľade, čo sa nestalo vo všetkých prípadoch. Počas sezóny sme reagovali na zranenia aj na to, že nám chýbali niektoré typy hráčov. Čo sa týka Thowa, potrebovali sme trochu niečo iné. Mal ťažký začiatok, najskôr bol chorý, potom mal zlomený prst. To sa mohlo podpísať aj na jeho výkonoch a vyústilo to v jeho odchod. V prípade Ullyho sme sa po rozhovore dohodli na vzájomnom ukončení spolupráce. K tomu asi nie je veľmi čo povedať viac.

 

Ville Leskinen je momentálne v polovici skúšobného kontraktu. Prevládajú pozitívne alebo negatívne pocity z jeho hry?

Tak pocity sú z neho určite viac pozitívne. Treba si hlavne uvedomiť, že je to hráč, ktorý bol po zranení a netrénoval s tímom. My budeme na neho asi najviac zvedaví po tejto prestávke, keď dobre potrénujeme. Ale hovorím, pocity sú skôr pozitívne. 

 

Na čo ste sa zamerali počas týždennej reprezentačnej pauzy na tréningoch?

Mali sme dva dni voľna a potrebovali sme si trochu oddýchnuť. Niektorí hráči mali menšie zranenia, ktoré museli doliečiť, a, samozrejme, chceli sme aj dobiť baterky. Museli sme si oddýchnuť hlavne psychicky z tej zápasovej záťaže, ale potom sme už klasicky trénovali, buď na ľade, alebo v posilňovni.

 

Robin Rahm má momentálne najviac odchytaných zápasov v lige. Nevypýtal si Trenčan príležitosť dobrými výkonmi v drese Žiaru nad Hronom?

Momentálne sa sezóna rozbieha a hrali sa takmer vždy dva zápasy týždenne. Naše rozhodnutie bolo držať Robina v zápasovom tempe, aby mal tie dva zápasy za sebou. Myslím si, že väčšinu tých zápasov zvládol veľmi dobre a keďže máme teraz možnosť, že Adam môže chodiť chytávať za Žiar nad Hronom, tak je stále v zápasovej praxi, čo je najpodstatnejšie. Samozrejme, vieme, že teraz tých zápasov bude viac, a uvidíme, ako to budeme riešiť.

 

Po návrate Meliška a Sládoka budeme mať štyri veľmi kvalitné obranné dvojice. Je teda spokojnosť s hĺbkou v obrane?

Samozrejme, určite to bude cítiť a dúfajme, že čím skôr sa zranení hráči vrátia, ale obranná hra nie je len o obrancoch. Ale tak ako v útoku aj v obrane chceme mať konkurenciu, ktorá hráčov bude posúvať, a budú pracovať na 100 %. Čiže ten stav v obrane, keď sa vrátia Sládok a Meliško, by mal byť uspokojivý.