HKM dnes na ľade nováčika

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.10.2021

Rytieri idú po druhýkrát v sezóne na ľad súpera, keď v 7. kole súťaže nastúpia proti nováčikovi. Klub sa pred sezónou presťahoval z Detvy a zatiaľ sa herne trápi. Proti Prešovu sme odohrali posledný zápas pred 8 rokmi. V prípravnom zápase na sezónu 2013/14 sme vtedy prvoligový HC 07 Prešov zdolali 7:0.  Na strane Zvolena nechýbala ani trojica srdciarov P.Zuzin (1+1), R.Puliš (1+0), P.Hraško (0+1).

Zvolenčania v piatkovom zápase na domácom ľade vyhrali a naladili sa tak na víťaznú vlnu. Tieto dva body za výhru musia tešiť o to viac, že prišli proti rivalovi z Banskej Bystrice. Zápas mal perfektné tempo a aj keď domáci v zápase ani raz nevyhrávali, tak v nájazdoch svoje hokejové umenie ukázali Peter Zuzin a následne Cole Ully, ktorého nájazd bol víťazný. Po zápase sa vyjadril aj strelec prvého gólu domácich Juraj Mikúš. „Neboli tam takmer žiadne rozdiely. Možno sme boli trochu disciplinovanejší ako hostia, hrali sme menej v oslabení. Strašne sa nadrieme na góly. Aj môj gól padol na trikrát. Stále sa len zohrávame, odišlo nám viacero hráčov. Verím, že si to sadne ešte lepšie.“

Slová najproduktívnejšieho hráča potvrdzujú aj štatistiky. HKM patrí v štatistike úspešnosti striel až deviate miesto a v derby potrebovali na 3 góly až 43 striel. V štatistike celkového počtu striel po 6. kole patrí tímu dokonca prvé miesto s 231 strelami. Je teda jasné, že zverenci trénera Oremusa budú musieť zlepšiť efektívnosť. Avšak, z pohľadu štatistík sú hostia v dnešnom zápase favoriti na výhru. Rytieri majú oproti Koňarom lepšie presilovky, oslabenia, vhadzovania, úspešnosť brankárov aj úspešnosť streľby. Zvolenčanov stále zužujú zranenia. V piatkovom zápase musel na krídle tretej formácie nastúpiť obranca Jakub Meliško, ktorý ale podal výborný výkon a po zápase ho chválil aj tréner Oremus. Zostava by mala byť približne rovnaká ako v predchádzajúcom zápase.

Prvú sezónu v Tipos extralige HC GROTTO Prešov nezačal ideálne. Momentálne sa tím nachádza na poslednom mieste a tréner Ernest Bokroš sa nedávno vyjadril, že tím potrebuje doplniť rozdielovými hráčmi. Najproduktívnejším hráčom je momentálne Kanaďan Charbonneau s 5 bodmi a v bráne je jasnou jednotkou Rus Bespalov, ktorý odchytal 12 sezón v KHL. Koňare doviedli pred sezónou aj prešovského odchovanca Mareka Zagrapana, ten sa ale momentálne herne trápi a v šiestich zápasoch strelil iba jeden gól a v štatistike +/- má na konte už 6 mínusových bodov, čo je najviac z celého tímu.

Zranenia

Posudzovaný na dennej báze: T. Török

Posudzovaný na týždennej báze: M. Viedenský

Dlhodobo zranení: J. Sládok, V. Stupka

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Trenčan – Kotvan, Thow, Roy, Hraško, Kubka, Hain – Puliš, Mikúš, Marcinek, Gubančok, Zuzin, Jedlička, Ully, Saracino, Meliško, Csányi, Ďuriš, Chlepčok