HKM CUP 2016 má svojich víťazov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.6.2016

Až dvadsať párov rozdelených do piatich skupín sa pustilo do zápolenia o prvenstvo na tradičnom turnaji, ktorý sa koná pred záverom prvej fázy letnej prípravy. Popri hráčoch zvolenského tímu sa v príjemnom prostredí hotela Tenis objavili hokejisti, ktorí svoje umenie predvádzajú, alebo sa chystajú predvádzať v iných kluboch. Zahrali si aj veteráni, ktorí už svoje korčule zavesili na klinec, no pohybu zostali verní a s tenisovou raketou im to ide veľmi dobre. Treťou kategóriou, ktorá zabojovala  na turnaji, boli obchodní partneri klubu, žurnalisti a ďalší hostia.
Zo súčasného kádra trénera Josefa Tureka si prvenstvo v skupinách zaslúžene vybojovala dvojica Obdržálek – J. Jurík. Do štvrťfinále sa dostalo päť víťazov skupín a najlepšie tri dvojice z druhých miest. V hre tak naďalej zostali aj Juraško s L. Juríkom,  Habšuda s Mrázom, či dvojica bývalých skvelých obrancov Rastislav Štork – Miroslav Brumerčík.  Aj niekdajší kanonier Zvolena a súčasný tréner mládeže Ján Podkonický spolu so svojím tenisovým partnerom B. Balciarom miešali kartami a napokon to dotiahli až do boja o „medaily“.
Papierovým vyvrcholením turnaja bol samozrejme finálový duel, no po športovej stránke svojou dramatickosťou asi najviac zaujal semifinálový boj  dua kapitánov Michala Juraška a Lukáša Juríka, proti dvojici z Moravy Petrovi Obdržálkovi a Jurajovi Juríkovi. Napínavý súboj, ktorý v úmornej horúčave nie a nie skončiť, napokon pre seba v pomere 7:5 rozhodli Obdržálek s J. Juríkom. Výkony všetkých štyroch aktérov išli na doraz, k tomu sa pridalo páliace slnko. To všetko si vyžiadalo svoju daň a obidvom športovým párom už vo finále, resp. v boji o tretie miesto chýbali sily.
Honor tretieho najlepšieho tenisového páru si tak vybojovali Ján Podkonický s Branislavom Balciarom a „striebro“ neochotne brali Petr Obdržálek s Jurajom Juríkom. Zvlášť srdciarovi Jurajovi Juríkovi sa to málilo: „Od rána sa tu o niečo snažíme a napokon z toho nie je nič,“ komentoval finálovú prehru rozladený „Čurda“. Zaslúženým víťazom sa tak stali premožitelia útočníkov HKM, páni Gindl a Ďurica. Dvojica zastupujúca Slovenskú sporiteľňu nenašla počas celého turnaja premožiteľa a okrem pohárov si prevzala na celý víkend aj kľúče od vozidla Kia sportage, ktoré poskytla spoločnosť Motor – Car Zvolen s.r.o. Ďalšími partnermi HKM, ktorí prispeli cenami pre najlepšie páry boli spoločnosti United Brands, BIS audio a Urpiner.