HKM bude v play-off pokračovať bez trénera Russella

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.3.2024

Prezident klubu Dušan Mráz:

Vážení priaznivci HKM,
každému, kto má kladný vzťah k zvolenskému klubu, nie je ľahostajné, ako sa túto sezónu herne a výsledkovo prezentuje náš klub. Vždy som sa snažil byť k Vám úprimný a budem aj teraz. Do sezóny sme išli s najvyššími ambíciami, s osvedčenými trénermi, s overeným základom hráčskeho kádra a zabezpečeným financovaním. Úvod sezóny nasvedčoval, že sme sa nemýlili ani vo väčšine hráčov, ktorí nás doplnili. Potom sa niečo pokazilo. Nielen ja dodnes presne neviem čo. Tréneri Oremus a Kmeč nám po zlej sérii oznámili, že končia a žiadajú rozviazanie zmluvy. Musím priznať, že sme zostali zaskočení, pretože pre ďaľšiu sezónu sme počítali s tým a boli sme predbežne dohodnutí, že pozíciu hlavného trénera zaujme pán Kmeč. Našu ponuku na okamžité prevzatie funkcie neprijal. Preto sme poverili vedením mužstva pána Javorčíka. V priebehu dvoch týždňov sme rokovali s niekoľkými trénermi, až nakoniec sme si vybrali Jamieho Russella. Po jeho príchode do Zvolena, keď mužstvo už bolo v Poprade, sme si spoločne s ním pozreli náš zápas v televízii. Zápas sme prehrali po predĺžení. Pán Russell podľa jeho slov videl celkom jasne, čo treba zmeniť v systéme našej hry. A tiež vyhlásil, že nemá rád lenivých hráčov, a preto hneď v pondelok zrušil voľno a nariadil tréning. Celému predstavenstvu HKM sa to veľmi páčilo. Výsledky, ale najmä herný prejav v nasledujúcich týždňoch však vôbec netešil. Podľa nás sa prezentované myšlienky a plány nenaplnili a ani tréningový proces k progresu neviedol, práve naopak…Po štvrtom zápase kvalifikácie o play-off v L. Mikuláši sme mali doslova slzy v očiach. Náš pohľad na spôsob prípravy na zápasy a pohľad trénera sa rozchádza. Nechcem teraz zachádzať do detailov. Včera večer sme mali dlhšie rokovanie predstavenstva klubu. Všetci sme sa zhodli na okamžitom odvolaní Jamieho Russella z funkcie hlavného trénera HKM Zvolen. Verte, toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Nikdy som nič podobné nezažil, ale z nášho pohľadu k nemu muselo prísť.

Hlavným trénerom oddnes bude Norbert Javorčík. Verím, že nielen vedenie klubu, fanúšikovia, ale aj všetci hráči nebudú chcieť, aby sa pre nich táto sezóna skončila už v marci. Očakávam, že v ďalších zápasoch nastúpia len hráči s takýmto názorom, len tí, ktorí sú ochotní zo seba vydať všetko, na čo majú. V tejto fáze sezóny je rozhodujúca vôľa. Ak tá bude, výsledky sa dostavia.

Príďte, prosím, v čo najväčšom počte povzbudiť HKM v nedeľňajšom zápase! SPOLU SME HKM

 

VSTUPENKY na štvrťfinále

 

 

Jamiemu Russellovi ďakujeme za odvedenú prácu pre náš klub a želámu mu veľa šťastia v ďalšej hokejovej kariére a osobnom živote. Kanadský tréner pôsobil na lavičke HKM takmer dva mesiace a pripísal si bilanciu 10 víťazstiev a 9 prehier.