Extraligu bude riadiť nová akciovka APHK. Povedie ju Aneta Büdiová

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.8.2020

Namiesto Pro-Hokeja prevezme žezlo Asociácia profesionálnych hokejových klubov, zástupca HKM v dozornej rade.

„Pro-Hokej sme dali do likvidácie zrušením spoločnosti,” prezradil denníku Šport Juraj Koval, prezident banskobystrického HC'05, ktorý pôsobil dlhé roky v predstavenstve Pro-Hokeja.

Akcionármi APHK  sú súčasní slovenskí extraligisti, zatiaľ bez bratislavského Slovana, v ktorom v čase vzniku nového subjektu prebiehala zmena vlastníckych vzťahov. Prvou riaditeľkou APHK sa stala Aneta Büdiová, ktorú si akcionári vybrali spomedzi 34 uchádzačov na minulotýždňovom stretnutí vo Zvolene. Tiež si zvolili aj predsedu predstavenstva, ktorým sa stal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. Členmi predstavenstva sú Juraj Koval (Banská Bystrica) a Martin Burinský (Michalovce). V dozornej rade figurujú Ľudovít Jurinyi (Poprad), Róbert Ľupták (Detva) a Gabriel Horváth, ekonomický riaditeľ HKM Zvolen.

V najbližších hodinách sa ujme práce v APHK. Skončili sa teda tajnosti okolo výberového konania, do ktorého sa prihlásilo 34 uchádzačov.

S príchodom novej šéfky, bývalej členky organizačného výboru MS 2019, ktorá šéfovala košickej časti, by pravdepodobne malo prísť aj k podpisu novej marketingovej zmluvy pre extraligu. Najvyššia hokejová súťaž by sa tak od nastávajúcej sezóny mala hrať pod novým názvom.