Do Zvolena prichádza Fín Marko Pöyhönen

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.7.2018

Vedenie HKM naďalej úspešne posilňuje káder do nadchádzajúcej sezóny, výsledkom jeho ďalšej snahy sa stal 30-ročný Fín Marko Pöyhönen.

Rodák z mesta Hollola je síce hokejovým univerzálom, schopným nastupovať na poste obrancu i útočníka, do nového tímu však prichádza posilniť práve defenzívne rady. Podľa reportu skautov je Pöyhönen výborný korčuliar s energickým herným prejavom a tímový hráč, ktorému nie je cudzia ani fyzická hra a je nasadzovaný na presilové hry. Veríme, že všetky svoje kvality naplno ukáže v novom ligovom ročníku pod Pustým hradom.

Marko Pöyhönen je bývalým mládežníckym reprezentantom Fínska a v krajine tisícich jazier strávil prevažnú časť doterajšej kariéry. Najbohatšie skúsenosti má práve z Liigy, fínskej najvyššej súťaže, v ktorej bol verný iba jedinému klubu, a to Pelicans Lahti. K "pelikánom" prešiel ešte v juniorskej lige v roku 2005 a rozlúčil sa s nimi po dlhých 12-tich rokoch v roku 2017, keď sa prvýkrát vydal do zahraničia. Uplynulú sezónu strávil Pöyhönen v EBEL, kde si v drese Medveščaku Záhreb pripísal spolu 24 bodov (9+15) v 52 zápasoch. Vo fínskej najvyššej súťaži má na konte 476 duelov s bilanciou 126 bodov (36+90), dalších 31 zápasov a 20 bodov (7+13) pridal v nižšej Mestis.  

Marka vítame v našej rytierskej družine a prajeme mu v jeho druhom pôsobisku mimo rodného Fínska veľa šťastia! 

Štatistiky Marka Pöyhönena nájdete TU.