Do Nových Zámkov aj s posilami zo Žiaru

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.10.2021

Zvolenčania idú do Nových Zámkov dobre naladení, keď momentálne ťahajú sériu troch výhier v rade. Naopak, domáci majú z posledných troch zápasov iba jednu výhru.

Aj napriek zraneniam má HKM momentálne dobrú formu a v tabuľke sa pomaly posúva vyššie. Momentálne mu patrí 6. miesto v tabuľke a na 1. miesto stráca 6 bodov. V poslednom domácom zápase tím spod Pustého hradu utiekol hrobárovi z lopaty, keď ešte 12 sekúnd pred koncom zápasu prehrával 5:6. Potom ale Peter Zuzin vyrovnal a v predĺžení rozhodol o výhre Kotvan. 13 gólový zápas sa musel páčiť divákom a samozrejme o to viac, že domáci to nakoniec zvládli. Hráči ani tréneri ale neboli po zápase nadšení a zhodli sa na tom, že takéto zaváhania pri vedení v poslednej tretine o dva góly sa nemôžu stávať. V rozhovoroch sa prízvukovali hlavne individuálne chyby a strata bodu, keďže zverenci trénera Oremusa prehrávali v zápase iba raz

Strelecký účet si otvoril aj Jakub Meliško, keď jeho strieľanú prihrávku zrazil obranca Popradu za chrbát brankára Čiliaka. Bohužiaľ, marodka Zvolena sa stále nezmenšila a dnes proti Novým Zámkom bude Jakub chýbať kvôli menšiemu zraneniu. Zoznam zranených hráčov sa ešte rozšíril a v zostave nebudú ani Csányi, Chlepčok a Barcík. Navyše útočníci Ďuriš, Gubančok a Babeliak cez víkend pomáhajú zvolenskej juniorke. Na takýto nedostatok hráčov muselo vedenie reagovať a už dnes uvidíme v akcii Daniela Štumpfa a Šimona Petráša, ktorí prišli na striedavý štart. Ďalšou pomocou je trojica hráčov z farmárskeho Žiaru nad Hronom – Jakub Tatár, Rastislav Václav a Lukáš Lunter.

Najproduktívnejším hráčom tímu je stále Juraj Mikúš s 10 bodmi, ktorý zaznamenal jednu asistenciu v piatkovom zápase. Na prvom mieste v počte gólov sa znovu osamostatnil Peter Zuzin so 6 zásahmi. Rytieri si budú dnes musieť dávať pozor na presilovky súpera, pretože Nové Zámky majú momentálne 28,89% úspešnosť presiloviek, čo ich radí na prvé miesto v lige. Úspešnosť na vhadzovaniach radí domácich na druhé miesto v lige, avšak oslabenia aj úspešnosť brankárov hrajú v prospech HKM. Čo sa týka hráčov do 20 rokov, bodovanie stále vedie Maroš Jedlička, ktorý sa o prvé miesto delí s obrancom Šimonom Nemcom. Najlepším hráčom trénera Majorossa je Juraj Šiška, ktorému patrí prvé miesto v počte bodov aj gólov v tíme. Domáci sa v lete posilnili viacerými legionármi, vrátane obrancov Bulla, Reiniho a útočníka Farleyho, ktorý patrí medzi najproduktívnejších hráčov tímu.

Zranenia

Posudzovaný na dennej báze: T. Török, S.Barcík, J.Meliško, K.Csányi, J.Chlepčok

Posudzovaný na týždennej báze: M. Viedenský

Dlhodobo zranení: J. Sládok, V. Stupka

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Trenčan – Kotvan, Thow, Roy, Hraško, Kubka, Hain – Puliš, Mikúš, Marcinek, Zuzin, Jedlička, Ully, Štumpf, Petráš, Lunter, Václav, Tatár