Do HKM prichádza obranca Hults so skúsenosťami z AHL

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.6.2023

Prvou posilou do obrany HKM pred sezónou 2023/24 sa stáva 25-ročný americký obranca Cole Hults, ktorý má skúsenosti aj z dvoch sezón v AHL. V minulej sezóne pôsobil v ICEHL, kde bol v tíme HC Bolzano najproduktívnejším obrancom tímu.

Aj Cole patrí medzi hráčov, ktorí si prešli draftom do NHL a v juniorských rokoch sa javili ako potenciálne hviezdy pre NHL. Skauti pred draftom v roku 2017 hovorili o najnovšej posile HKM ako o všestrannom obrancovi, ktorý by vďaka svojmu ofenzívnemu talentu mohol raz uspieť v NHL. Zaujímavosťou je, že ho draftovalo Los Angeles Kings rovnako ako ďalšiu posilu HKM Drakea Rymshu a rovnako v 5. kole. Oboch hráčov dokonca delili v drafte iba štyri pozície. Dvojica najnovších posíl spolu absolvovala v organizácii Kings niekoľko kempov a v sezóne 2020/21 obaja nastúpili za farmársky tím Ontario Reign. Ľavoruký obranca odohral vo svojej prvej seniorskej sezóne 19 zápasov, v ktorých získal 5 bodov. V lete 2021 ale prišla výmena medzi Arizonou a Los Angeles, v ktorej bol zahrnutý aj  183 cm vysoký obranca. Ďalšiu sezónu tak strávil v tíme AHL – Tuscon Roadrunners, kde patril k jadru obrany, a sezónu zakončil s 54 zápasmi (tretí najvyšší počet spomedzi všetkých obrancov tímu). Svoje ofenzívne schopnosti potvrdil aj v minulej sezóne 29 bodmi v drese Bolzana a získal neuveriteľných 40 plusových bodov v štatistike +/-, čo znamenalo prvenstvo v rámci celej ICEHL.

Nový zvolenský rytier by mal patriť medzi najvyťažovanejších obrancov v tíme a lídrov na ľade aj mimo neho. To potvrdzujú aj slová Patrika Rybu: „Cole je obojsmerný obranca, ktorý dodržiava daný systém hry a rád podporuje aj ofenzívu. Má veľmi dobrý prehľad v hre a strelu. Navyše, má skúsenosti s európskym klziskom a očakávame od neho, že bude patriť k oporám na oboch stranách ihriska.“

BIO - COLE HULTS