Dnešné šieste derby sezóny je šesťbodové

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.3.2024

Do konca základnej časti zostávajú už len tri kolá a Zvolenčanov dnes čaká hokejový sviatok. Vo veľkom derby na ľade Banskej Bystrice zabojujeme nielen o víťazstvo, ktoré má v súbojoch s Baranmi ešte výnimočnejšiu príchuť, ale hlavne o veľmi cenné body a upevnenie si pozície pred play off.

Dnešný duel je priamym súbojom s tabuľkovým susedom o umiestnenie v prvej šestke. Naši Rytieri sú aktuálne na šiestej priečke, ale iba s dvojbodovým náskokom pred veľkým rivalom. Základná časť sa neúprosne chýli ku koncu a každý bod môže mať v konečnom účtovaní cenu zlata. V prípade ideálneho scenára si môžeme pred poslednými dvomi zápasmi vytvoriť nielen náskok pred Banskou Bystricou a Slovanom, ale dotiahnuť sa na Nitru, ktorá má len o tri body viac. Ako to ale skončí, ukáže až súboj na ľade.

Vo vzájomnej bilancii máme po piatich odohratých zápasoch mierne navrch. Zvíťazili sme v troch zápasoch, po výsledkoch 6:3, 5:3 a 7:3, Barani sa potešili dvakrát, ale len po samostatných nájazdoch a po predĺžení. Aktuálne ťaháme s Banskou Bystricou sériu dvoch presvedčivých víťazstiev a práve na ňu chceme dnes nadviazať a zdolať Bystričanov tretíkrát v rade.

Barani v piatich posledných zápasoch zvíťazili len raz a naposledy podľahli na ľade Slovana výsledkom 4:3. Naši chlapci sa naopak tešili z víťazstva trikrát a veľkou psychickou vzpruhou pred dnešným duelom je výborný výkon a cenné víťazstvo nad Košicami. Dnes chceme na horúcom ľade Banskej Bystrice tento výkon zopakovať a potešiť všetkých fanúšikov ďalším dôležitým víťazstvom.

Úvodné buly sa vhadzuje o 17:30, fandite našim Rytierom a ak sa ich nechystáte ísť podporiť červeno-modrých na banskobystrický štadión, priamy prenos tohto atraktívneho zápasu si môžete pozrieť naživo na stanici JOJ Šport. Ideme do toho, spolu sme HKM!

HKM Zvolen – HC ´05 Banská Bystrica v sezóne 2023/2024:

9. kolo: Zvolen – B. Bystrica  6:3 (1:2, 1:0, 4:1), góly HKM: Zuzin 2, Marcinek 2, Hain, Šiška

20. kolo: Zvolen – B. Bystrica  2:3 pp (1:0, 0:1, 1:1, 0:1), góly HKM: Bondra, Hecl

28. kolo: B. Bystrica – Zvolen  3:2 sn (0:1, 1:1, 1:0, 0:0), góly HKM: Hecl, Sládok

33. kolo: Zvolen – B. Bystrica  5:3 (2:1, 3:1, 0:1), góly HKM: Csányi, Hecl, Kolenič, V. Fekiač, M. Hults

37. kolo: B. Bystrica – Zvolen  3:7 (1:1, 2:2, 0:4), góly HKM: Zuzin 2, Csányi, Sládok, C. Hults, Mudrák, Kašlík

48. kolo: B. Bystrica – Zvolen  (1. 3. 2024, 17:30)