Dnes veľká generálka v Zlíne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.9.2023

Za posledným súperom v príprave dnes „rytieri“ vycestujú na južnú Moravu. V Zlíne na nich od 17:30 čaká súboj s domácimi Baranmi, pre ktorých je to, podobne ako pre Zvolenčanov, posledný duel pred ostrým štartom novej sezóny. Obaja tréneri ladia posledné detaily, a tak môžeme očakávať najkvalitnejší duel celej prípravy. Zlín zatiaľ odohral šesť prípravných stretnutí z ktorých tri prehral a tri vyhral, naposledy uspel v Trenčíne v pomere 5:2. Domáci kormidelník Miloš Říha ml. má v tíme okrem českých hráčov jedného Fína a jedného Ukrajinca. Celá príprava Baranov sa nesie v znamení jediného cieľa – obhajoby titulu a postupu do extraligy. V roku 2022 mužstvo Zlína vypadlo po 42 rokoch (!) z najvyššej súťaže do Chance ligy a hneď ju aj vyhralo. V baráži o extraligu však hráči z mesta obuvi nestačili na Kladno, a tak rovnakú cestu musia prejsť znova, tentoraz by však mala byť s lepším koncom.

Rovnako ako hostitelia, aj Zvolenčania dnes nastúpia s tým najlepším, čo majú tréneri Oremus a Kmeč k dispozícii. Zostava HKM by sa už z veľkej miery mala podobať na tú, v ktorej červeno-modrí vykorčuľujú na ľad o sedem dní v prvom kole extraligy na Liptove.

Zápas sa bude hrať v Trinity Bank arene Luďka Čajky, zaujímavosťou je, že Barani odohrajú svoje vôbec prvé stretnutie v tomto vynovenom stánku po jeho rekonštrukcii.

Duel bude možné sledovať online na oficiálnom youtube kanále Berani Zlín.