Dnes s cieľom osamostatniť sa na 2. mieste v tabuľke

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.11.2021

Rytierov čaká druhý ťažký súper za tri dni. Vzhľadom na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu bude dnes zápas odohraný na našom ľade. Zápas sa mal hrať pôvodne v čiernom okrese Michalovce, no kluby sa dohodli na výmene a 12. decembra sa bude hrať ďalší vzájomný zápas na štadióne v Michalovciach.

Zverenci trénera Oremusa sa dostávajú už do formy, ktorá ich zdobila minulú sezónu. Po pomalšom rozjazde už mužstvo šliape naplno a to ukazujú aj výsledky. Výhra na bratislavskom ľade to celé len podčiarkuje. Zápas nebol síce bohatý na góly, ale hralo sa o dôležité body, ktoré nakoniec domov vezú rytieri. Veľký podiel na tom mal švédsky brankár Robin Rahm, ktorý vychytal prvé čisté konto v sezóne a pochytal všetkých 33 striel súpera. Strelecky sa do štatistík zapísal Leskinen, pre ktorého to bol prvý gól v drese HKM, a neskôr skóroval Juraj Mikúš. Bodoval znovu aj americký útočník Peter Krieger. Ten sa ukazuje ako skvelá posila a momentálne má 6 bodov v 5 zápasoch. V deň zápasu ale prišla aj smutná správa z Bratislavy, že zomrel bývalý útočník a reprezentant Dušan Pašek ml., a nebolo ani isté, či sa piatkový zápas odohrá. Pašek bol veľmi známy a obľúbený človek v hokejovom prostredí, k tragédii sa vyjadril aj strelec nášho druhého gólu: „Naposledy sme spolu hovorili minulý týždeň. Riešili sme nejaké záležitosti okolo hokeja, potreboval nejaké reporty na hráčov. Priznám sa, že veľmi sa mi nechcelo nastúpiť do zápasu na Slovane. Bol to pre mňa veľký šok, keď som sa dozvedel, čo sa stalo.“

Vyjadrenie k zápasu poskytol center štvrtej formácie Paťo Marcinek: „Začali sme trochu voľnejšie. Začiatok zápasu bol o niečo neskôr, ako sme zvyknutí, možno aj to, že tento deň sme mali posunutý, sa podpísalo pod ten štart. Ale od 10. minúty sme sa začali približovať k hre, ktorú chceme hrať. Myslím si, že náš útok si sadol, aj keď sa doteraz zvykol obmieňať, dlhšie hrám hlavne s Karolom. Samozrejme, dnes to nebol ľahký zápas, Slovan má svoju kvalitu. Prízvukovali sme si hlavne to, aby sme nadviazali na zápas s Nitrou, nestrácali puky, mali dobré nohy a boli silní na puku. Robin zachytal klasicky výborne a všetci sme boli radi, že sa mu podarilo udržať čisté konto.“ Hráči HKM hrajú momentálne vo veľkej pohode, poučili sa zo zápasov, kde takmer prišli o štvorgólové vedenie. Výrazne sa zlepšili aj oslabenia, v ktorých neinkasovali už v troch zápasoch, a úspešnosť 87,5 % ich radí na prvé miesto.

Prvý zápas v sezóne odohral Stupka, a  medzi zranenými sa už nenachádza náš hráč mesiaca Maroš Jedlička. Legionár Cole Ully sa dneska nevošiel na súpisku. Súčasťou tímu už nie je kanadský obranca Aaron Thow, s ktorým klub ukončil zmluvu a hráč odišiel do Nottingham Panthers. 
 

Zranenia

Posudzovaný na dennej báze: J.Chlepčok

Posudzovaný na týždennej báze: J. Meliško

Dlhodobo zranený: J. Sládok 

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Trenčan – Kotvan, Hain, Roy, Diakov, Kubka, Hraško – Viedenský, Puliš, Mikúš, Marcinek, Jedlička, Zuzin, Leskinen, Krieger, Stupka, Török, Csányi, Saracino, Babeliak