Dnes piaty zápas, Zvolenčania chcú v sérii druhé víťazstvo

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.3.2024

Štvrťfinálová séria medzi Zvolenom a Michalovcami sa zdramatizovala, keď v pondelok večer odvrátili „rytieri“ na svojom ľade prvý mečbal súpera. Od úvodných minút zápasu číslo 4 bolo vidieť, že zverenci trénera Javorčíka bojujú a idú za úspechom viac, ako v predošlých dueloch. Skóre síce otvorili hostia, ale ešte v prvej tretine vyrovnával na 1:1 Samuel Hain a Zvolenčanov dostal vo štvrťfinálovom stretnutí prvýkrát do vedenia mladý krídelník Matej Kašlík. „Tímovým výkonom sme to vybojovali na svoju stranu, za čo sme radi,“ poznamenal a smerom k piatemu zápasu zdôraznil: „My už nemáme čo stratiť. V takýchto výkonoch musíme pokračovať a vyhrať aj ďalší zápas v Michalovciach. Je to náročný súper, ale vidíme, že keď sa zomkneme ako tím, dokážeme ho zdolať.“

Okrem zvýšeného nasadenia, ďalším rozdielom oproti prvým trom zápasom bola v pondelok hra v nerovnovážnom stave. „Rytieri“ tentoraz využili dve presilové hry a v oslabení inkasovali len raz. V početnej výhode napokon padol aj víťazný gól HKM z hokejky Mareka Hecla: „Už bolo načase niečo z toho vyťažiť. Presilovky sme nacvičovali a dnes nám to v nich padlo.“ Za stavu 3:1 majú dnes domáce „líšky“ ďalšiu šancu ukončiť sériu a potvrdiť postup do semifinále, ale „rytieri“ zbrane neskladajú a pokúsia sa zopakovať výsledok z predchádzajúceho stretnutia pod Pustým hradom. „Keď pôjdeme disciplinovane od striedania k striedaniu, verím, že aj v piatom zápase môžeme uspieť a vrátiť sériu domov,“ vyjadril presvedčenie Marek Hecl.

Výprava HKM vyrazila za súperom už v utorok poobede a prespala v jednom z ubytovacích zariadení na Zemplínskej šírave. Dnes ráno malo mužstvo rozkorčuľovanie a večer nastúpi na ďalší „životný“ zápas, v ktorom by „rytieri“ na ľade favorita radi umlčali domáce tribúny.

Pre zvolenského fanúšika je zatiaľ malou útechou, že červeno-modrí nedopadnú v tejto sezóne tak potupne ako Slovan a Bystrica, ktorí sa zo štvrťfinále porúčali po výsledkoch 0:4 na zápasy. „Rytieri“ chcú dosiahnuť určite viac, preto budú večer bojovať tak, aby hrali doma na Veľký piatok ďalšie štvrťfinálové stretnutie.

Ich snaženie môžeme sledovať od 18-tej hodiny aj v priamom televíznom prenose na kanáli Sport 1.

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce vo štvrťfinále playoff 2024:

1. kolo: Michalovce - Zvolen  5:0 (2:0, 2:0,1:0)

2. kolo: Michalovce - Zvolen  5:1 (1:1, 2:0, 2:0), gól HKM: Zuzin

3. kolo: Zvolen - Michalovce  2:6 (0:2, 2:2, 0:2), góly HKM: Lukosevicius, Bondra

4. kolo: Zvolen – Michalovce  3:2(1:1, 1:0, 1:1), góly HKM: Hain, Kašlík, Hecl

5. kolo: Michalovce - Zvolen  (27. 3., 18:00)

prípadne

6. kolo: Zvolen - Michalovce (29. 3., 18:00)

7. kolo: Michalovce - Zvolen  (31. 3., 18:00)