Dnes nás čaká preložený zápas proti Liptovskému Mikulášu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 11.1.2022

Dnes je na programe dohrávka 48. kola Liptovského Mikuláša, ktorý sa mal hrať pôvodne minulý utorok. Kvôli zdravotným problémom u liptákov ale musel byť zápas preložený. Po dvoch zápasoch po sebe proti rivalovi z Banskej Bystrice tak dnes čaká Zvolenčanov ďalší zápas na ľade súpera. 

 

V nedeľnom zápase sme opäť narazili na najväčšieho rivala z Banskej Bystrice a znovu sme potvrdili rolu favorita a to, že proti baranom nám to naozaj ide. Posledná výhra znamenala, že sme pohronské derby dokázali vyhrať už jedenásťkrát v rade. Posledné derby prinieslo ale veľmi defenzívny hokej a rytierom stačil iba jeden gól na výhru, zápas sme vyhrali na ľade Banskej Bystrice 0:1. Jediným strelcom duelu bol kapitán Radovan Puliš, ktorý naďalej potvrdzuje perfektnú formu. Hviezdou zápasu bol Adam Trenčan, ktorý si vo svojom druhom štarte v sezóne pripísal 31 úspešných zákrokov a vychytal niekoľko veľkých príležitostí súpera. Zaujímavosťou v zápase bolo aj krátke striedanie brankárov, keď tréner Oremus poslal do brány len 18-ročného Martina Halamu, pre ktorého to bol prvý štart medzi seniormi. „Dal som Martinovi Halamovi takúto príležitosť. Obaja brankári dobre pracujú na tréningu, tak Trenčan ako i Halama. Určite to Martina povzbudí. Možno v najbližšom čase ho pošlem na ľad na dlhšiu dobu. Teraz moje rozhodnutie bolo takéto. “

 

Zvolenčanov po vonkajšom zápase v Bystrici čakajú ešte dva zápasy na ľadoch súpera proti Liptovskému Mikulášu a potom proti Prešovu. Dnes sa postavíme proti liptákom už štvrtýkrát v sezóne a tretíkrát na ich ľade. V poslednom vzájomnom zápase sme zaknihovali výhru 5:3 a pre HKM sa rozhodne nejednalo o ľahký zápas, keď náš súper v poslednej tretine nezložil zbrane a 5 minút pred koncom vyrovnal na 3:3. Plný počet bodov pre Zvolenčanov zachránil až Saracino gólom 2 minúty pred koncom. Pohľadom na štatistiky je pred dnešným zápasom jasne vidieť prevahu tímu spod Pustého hradu, ktorý dominuje vo všetkých štatistikách. Avšak nič netreba podceniť, čo si uvedomujú aj hráči HKM a určite si dobre pamätajú na prvý vzájomný zápas v sezóne, ktorý prehrali 3:2, a ako sme spomínali, ani posledný zápas nebol jednoznačnou záležitosťou. 
Zdravotný stav sa od nedeľného zápasu nezmenil a nikto zo zranených hráčov sa na súpisku zatiaľ nevracia. Pozíciu náhradného brankára bude dnes zastávať Dávid Slúka. Na dnešný zápas nenastúpi kapitán Radovan Puliš kvôli osobným dôvodom a je teda dosť pravedpodobné, že dnes uvidíme znovu pokope trio Zuzin,Viedenský,Jedlička.
 

ZRANENIA
Posudzovaní na dennej báze:  
P. Marcinek, J. Chlepčok, K. Diakov

Posudzovaný na týždennej báze: R. Rahm

Dlhodobo zranení: S. Barcík, N. Pierog
 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 
Trenčan, Slúka - Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Sládok– Viedenský, Krieger, Mikúš, Gubančok, Zuzin, Jedlička, Leskinen, Saracino, Osterberg, Stupka, Török, Csányi