Dnes by to mal byť iný zápas, želajú si Zvolenčania

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.3.2024

Prvý štvrťfinálový duel medzi Michalovcami a Zvolenom mal pre hostí od ideálu ďaleko. Domáci mali zápas pod kontrolou od začiatku, i keď zverenci trénera Jamieho Russella boli po zvládnutej kvalifikácii s Liptovským Mikulášom rozbehnutí, čo sa v úvodnom zápase s „vychladnutým“ súperom chystali využiť. „Verili sme, že budeme v lepšom tempe ako oni, bohužiaľ tomu tak nebolo. Predstavovali sme si to úplne inak,“ musel po zápase konštatovať krídelník štvrtého útoku Jakub Kolenič. Tímu spod Pustého hradu sa nepodarilo ubrániť domácu ofenzívu, na góly „líšok“ nedokázali odpovedať a strelecky vyšli naprázdno. Kolenič sa preto pokúsil hľadať recept, ako uspieť v dnešnom, druhom zápase: „Musíme hlavne zasypať Škorvánka väčším počtom striel a viac sa tlačiť do bránky. Nemusíme strieľať krásne góly, podstatné je, aby sme pretlačili puk do bránky. Musíme sa poučiť z chýb a vo štvrtok podať lepší výkon.“

Úsilie červeno-modrých teda dnes večer bude smerovať za víťazstvom, ktoré by sériu presmerovalo pod Pustý hrad za stavu 1:1. Proti pripravenému súperovi s pevnou defenzívou a kvalitným brankárom to bude náročné, nie však nemožné. „Rytieri“ už dokázali, že vedia zabojovať a ak si odpustia zaváhania a zbytočné chyby, môžu svoj dnešný zámer dotiahnuť do úspešného konca. Celý tím HKM si uvedomuje, že hrá nielen o vyrovnanie série, ale tiež o meno klubu a dôveru fanúšikov, ktorí za nimi stoja.

Tak poďme do toho, štvrťfinále číslo 2 medzi Michalovcami a Zvolenom sa začne o 18-tej hodine aj v priamom prenose TV Sport1.

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce vo štvrťfinále playoff 2024:

1. kolo: Michalovce - Zvolen  5:0 (2:0, 2:0,1:0)

2. kolo: Michalovce - Zvolen  (21. 3., 18:00)

3. kolo: Zvolen - Michalovce  (24. 3., 18:00)

4. kolo: Zvolen - Michalovce (25. 3., 18:00)

prípadne

5. kolo: Michalovce - Zvolen  (27. 3., 18:00)

6. kolo: Zvolen - Michalovce (29. 3., 18:00)

7. kolo: Michalovce - Zvolen  (31. 3., 18:00)