Dnes konečne návrat kapitána a Samuela Haina

Autor: HKM Zvolen Dátum: 20.12.2021

 Zvolenčania budú bojovať v posledných dvoch zápasoch proti súperom, ktorí sú na spodných priečkach v tabuľke. Najskôr ale naši hráči nastúpia na ľade Liptovského Mikulášu kde sa Zvolenu prvý vzájomný zápas nepodaril a bola z toho tesná prehra 3:2. Druhý zápas pod Pustým hradom už dopadol jednoznačne 5:1 pre HKM.

Posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou bol súboj tabuľkových susedov. Proti domácim Michalovciam  si chceli zverenci trénera Oremusa napraviť chuť po prehre v 25. kole na ľade lídra tabuľky z Bratislavy. A to sa aj podarilo, keď rytieri vstúpili do zápasu veľmi aktívne a gólom Stupku sa dostali do vedenia. V ďalšej tretine sa o gól postaral Juraj Mikúš a hostia mali s prehľadom zápas kontrolovali a naďalej hrali veľmi aktívne a obetavo. Konečný výsledok bol 0:2 a Robin Rahm si po perfektnom výkone pripísal druhé čisté konto v sezóne a vylepšil svoju úspešnosť zákrokov na 91,60 %. Po zápase pochválil švédskeho brankára aj člen druhej útočnej formácie Nick Saracino, ktorý v nej vystriedal zraneného Nica Pieroga. „Predviedli sme silný tímový výkon, hrali sme veľmi jednotne, čo ma nesmierne teší. Mali sme veľa energie a tlačili sme na súpera už od začiatku. Prišli sme pripravení hrať od prvej minúty, čo bol najväčší rozdiel oproti zápasu v Bratislave. Veľký podiel na výhre mal dnes Robin, pretože chytal solídne. Kontroloval dorážky a bol vždy v správnej pozícii. Bolo veľmi potešujúce, že sa mu podarilo zaznamenať čisté konto. Naša formácia mala silné držanie puku a dobré šance. Myslím, že sme sa počas zápasu postupne zlepšovali.  Škoda, že nám tam nič nepadlo, ale hlavné je, že máme ďalšie 3 body do tabuľky.“ 

 

Liptovský Mikuláš sa  momentálne nachádza na poslednom mieste v tabuľke a aj keď tento mesiac dokázali zlepšiť svoje výkony a vyhrať proti Popradu či Trenčínu na odlepenie od dna tabuľky to nestačilo. V poslednom zápase im dokonca hráči Popradu nadelili hrôzostrašný debakel 9:0. Papierovým favoritom sú tak jednoznačne hráči trénera Oremusa, ktorý majú lepšie presilovky, oslabenia, vhadzovania aj úspešnosť streľby ako dnešný súper. 
Viacero zmien sa udialo počas reprezentačnej prestávky v mužstve rytierov. Začiatkom týždňa mali hráči zaslúžené voľno, no potom už tvrdo makali na ľade aj v posilňovni. Zmeny museli nastať na tréningu vo formáciách, keďže Maroš Jedlička odišiel na Majstrovstvá sveta juniorov a Peter Zuzin bol povolaný do seniorskej reprezentácie. Horšie správy bohužiaľ prišli ohľadom zraneného Nica Pieroga, ktorý musel podstúpiť operáciu, po ktorej sa bude zotavovať niekoľko mesiacov. Pozitívne informácie neprišli ani z obranných radov a v najbližších zápasoch neuvidíme na ľade Diakova ani Sládoka.
Na dnešný zápas je ale už 100 % pripravený kapitán Radovan Puliš, ktorý zaplní dieru v prvom útoku po Marošovi Jedličkovi a vracia sa aj Samuel Hain po 3 zápasovej absencií. 
 

ZRANENIA
Posudzovaný na dennej báze:  

Posudzovaný na týždennej báze: J. Sládok

Dlhodobo zranení: K. Diakov, N. Pierog

Zdraví náhradníci: D. Ďuriš 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 
Rahm, Trenčan - Kotvan, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Hain, Barcík– Viedenský, Krieger, Mikúš, Marcinek, Zuzin, Puliš, Leskinen, Saracino, Stupka, Török, Csányi, Chlepčok, Gubančok,