Dnes do Popradu s cieľom ukončiť sériu prehier na klziskách súpera

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.2.2022

Dnes sa predstavia rytieri poslednýkrát na ľade Popradu v základnej časti. Aj tentokrát by to mal byť veľmi atraktívny a hlavne ofenzívny hokej. V doterajších 5 vzájomných zápasoch v sezóne padlo až 47 gólov. Reprízu minuloročného finále môžete sledovať aj na programe SPORT TV od 18:45.

 

V poslednom zápase minulého týždňa prišiel na štadión pod Pustým hradom Prešov, ktorý stále bojuje o možnosť zahrať si aj vo vyraďovacej časti sezóny. Zvolenčania nezaspali začiatok zápasu a súpera zasypali 17 strelami v prvej tretine, avšak za chrbát famózneho Petríka prešla iba tečovaná strela Csányiho. V prostrednej tretine sa už hra viac vyrovnala, ale žiadne góly nepriniesla a hostia tak stále živili šancu na výhru. Ďalší krok k výhre spravili rytieri hneď na začiatku poslednej tretiny, keď sa po 15 sekundách presadil Leskinen. O necelé dve minúty ale skóroval Lialka a znížil tak na 2:1. To bolo ale od Prešova všetko a vďaka gólu Osterberga a úspešnej strele do prázdnej brány Leskinena ostali body pod Pustým hradom. Asistent trénera Andrej Kmeč bol po zápase spokojný s hrou tímu, aj keď bolo vedenie Zvolena dlhý čas iba jednogólové: „Táto výhra sa nerodila ľahko, dlho bol stav iba 1:0, aj keď sme mali zápas pod kontrolou a mali sme dobrý pohyb. Škoda, že sme nevyužili niekoľko veľkých šancí a súperovi sme tak dávali stále nádej, že by tu mohol získať nejaké body. Ale myslím si, že ten výkon u nás gradoval a tie góly nakoniec prišli.“

 

V Poprade odohrali hráči HKM v tejto sezóne 2 zápasy a ani raz nepriniesli domov body. Zmeniť to môžu ale v dnešnom zápase, kedy sú opäť pasovaní do role favorita. Z celkových 5 zápasov v tejto sezóne sa podarilo rytierom vyhrať trikrát a posledné dva zápasy boli práve v réžii HKM. Kamzíkom sezóna vôbec nevychádza podľa predstáv a momentálne majú na svojej lavičke trénera Martina Hrnčára, ktorý je už tretím hlavným trénerom tímu v tejto sezóne. Výrazne lepšie výsledky ale nepriniesla ani táto zmena a Popradčania vyhrali v posledných 6 zápasoch iba raz v riadnom hracom čase. Zverenci trénera Oremusa majú oveľa lepšiu formu a v rovnakom počte zápasov prehrali iba 2 zápasy a z toho jeden po nájazdoch. Problémom by ale dnes pre rytierov mohla byť zhoršená forma vo vonkajších zápasoch, kde majú momentálne sériu 3 prehier v rade.
Zostava by aj dnes mala byť bez výraznejších zmien. Ako siedmy obranca by mal opäť nastúpiť Jozef Sládok a posledné miesto na súpiske doplní Marko Brumerčík. Hrať dnes ešte nebude olympionik Peter Zuzin, ktorý už síce absolvoval kompletný tréning s tímom, ale jeho návrat je naplánovaný až na nedeľný domáci zápas. 

 

ZRANENIA
Posudzovaný na dennej báze: 
P. Hraško

Posudzovaný na týždennej báze:  

Dlhodobo zranení: S. Barcík, V. Stupka

Zdraví náhradníci: N. Gubančok / HK MŠK Žiar , P. Zuzin
 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 

Trenčan, Rahm - Kotvan, Hain, Roy, Diakov, Kubka, Meliško, Sládok – Viedenský, Krieger, Mikúš, Marcinek, Jedlička, Puliš, Leskinen, Osterberg, Csányi, Saracino, Chlepčok, Török, Brumerčík