Dlhá pauza sa prejavila, „oceliari“ svoj hrad ubránili

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.11.2020

Po dlhej zápasovej pauze boli Košice pre HKM silný súper, jeden strelený gól na bodový zápis nestačil * Prvý duel v drese HKM odohral kanadský útočník Adam Helewka * Víťazný gól domácich padol v päťminútovej presilovke Zvolena * Strely na bránu 30:36.

HC Košice - HKM Zvolen 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 20. Klhůfek (Pavlin, Mráz), 23. Klhůfek (Růžička), 37. Jenyš (Mráz, Pavlin), 45. Jenyš (Pospíšil, Chovan) - 58. Stupka (Mikúš, Hraško).

Rozhodovali: Hronský, D. Konc st. - L. Beniač, Ordzovenský, vylúčení: 2:5 na 2 min., navyše Havrila (Koš.) 5 min. + DKZ za napadn. hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Košice: Sedláček - Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Cibák - Chovan, Pospíšil, Jenyš - Milý, Mráz, Klhůfek - Belluš, Havrilla, Jokeľ - Krasničan, Frič, Nagy

Zvolen: Rahm - Betker, Hatala, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Meliško - Bondra, Mikúš, Puliš - McPherson, Zuzin, Nuutinen - Stupka, Helewka, Kelemen - Tibenský, Jedlička, Kolenič - Marcinek

Hostia nastúpili do súťažného zápasu po viac než troch týždňoch. V úvode sa prezentovali aktívnym pohybom, ktorý robil Košičanom problémy. V 3. minúte hrali "oceliari" presilovku, no v nej bol najbližšie ku gólu zvolenský útočník Bondra, ale Sedláčeka neprekonal. Košičania sa postupne dostali do tempa, viackrát ohrozili zvolenského brankára Rahma, ale ten viackrát podržal svoj tím. V 15. minúte ho v nádejnej pozícii neprekonal ani domáci obranca Cibák, no 17 sekúnd pred prvou prestávkou už išli domáci do vedenia. Dlhodobo slabú úspešnosť presiloviek vylepšil Klhůfek, ktorý zblízka dorazil puk za Rahma.

V 21. minúte nezužitkoval šancu na vyrovnanie Zuzin, ktorému nedoprial radosť Sedláček po efektnom zákroku hokejkou. O dve minúty už Košičania viedli 2:0, keď Klhůfek strelou do brankárovho protipohybu zakončil únik jeden na jedného. V 28. minúte neznížil v sľubnej príležitosti Bondra. Košičania sa prezentovali vysokou efektivitou a v 37. minúte Jenyš zužitkoval Milého prihrávku 3:0.

V úvode tretej časti si streleckú pozíciu vylepšil Betker, ale jeho šancu zmaril rozchytaný Sedláček. V 45. minúte spravili hostia chybu v strednom pásme, Košičania sa dostali do prečíslenia, ktoré Jenyš zakončil aj s prispením zvolenského obrancu Meliška - 4:0. Košický brankár Sedláček napokon nevychytal čisté konto, keďže 134 sekúnd pred koncom ho prestrelil Stupka.