Cieľ: zlepšiť streleckú efektivitu. Pomôže uzdravený Kelemen

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.3.2021

Dva týždne a päť zápasov, toľko ostáva do konca základnej časti. V jej závere si "rytieri" ešte trikrát zahrajú na vlastnom ľade. V 46. kole v pozícii hostí proti Banskej Bystrici. 
 

"Barani" v Košiciach po výsledku 4:1 zaznamenali tretiu prehru po sebe a piatu v posledných šiestich zápasoch. Na účasť v predkole a teda udržanie sa v prvej desiatke by im to však malo stačiť, pred Miškovcom si držia komfortný desaťbodový náskok. Spoliehať sa naň ale určite nechcú a v prestížnom derby, ktoré je posledným v základnej časti, budú chcieť po piatich nezdaroch prvýkrát uspieť. Banskobystričania pritom stále živia šancu na lepšie umiestnenie v predkole, Nové Zámky majú pred sebou na rozdiel bodu. Vo vzájomných dueloch so Zvolenom si bodovo najlepšie počínal Martin Faško-Rudáš, k dvom gólom pridal dve asistencie. 20-ročný útočník a najlepší strelec tímu bodoval aj v posledných štyroch zápasoch, získal v nich päť bodov (2+3). 
 

Po piatich zápasoch sa v piatok "rytieri" radovali z trojbodového úspechu, a to v mimoriadne dôležitom súboji tabuľkových susedov. Tentokrát sa už do nájazdov za stavu 2:2 nešlo, Zvolenčania to zvládli v riadnom hracom čase, v 54. minúte rozhodol najlepší strelec HKM Radovan Bondra. Pomohol tým ukončiť jednu bradatú sériu, keď Zvolen porazil doma bratislavský Slovan za tri body prvýkrát od 3. novembra 2011! „Bol to už playoff zápas. Tímy sa na to pomaly pripravujú a vedú svoj systém aj hráčov k tomu, aby hrali taký hokej. Hodnota týchto bodov je pre nás veľká. Ostáva päť zápasov do konca základnej časti a každý jeden je dôležitý,“ tešil sa autor víťazného gólu. V posledných troch zápasoch sa jeho tímu zakaždým podarilo streliť len dva a tréner Peter Oremus si uvedomuje, že nie vždy to musí stačiť. „Žiaľ v tejto fáze súťaže nám nejako nepadajú, trošku viac by sme si ich zaslúžili. O to viac si výhru ceníme." Neplatí to však vo vzájomných zápasoch, v piatich strelili Zvolenčania súperovi spolu 17 gólov, pričom v nich stratili len jeden bod.

Pomôcť zlepšiť streleckú efektivitu môže aj návrat uzdraveného Miloša Kelemena po jednozápasovom výpadku. Zo zostavy tak dnes vytlačí Borisa Babeliaka, miesto ktorého zaujme svoje predošlé miesto vedľa Bondru a Mikúša. Zvyšku víťaznej zostavy by sa zmeny dotknúť nemali, v bráne pokračuje Robin Rahm.
 

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan, Heiskanen
 

OBRANCOVIA: Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gajdoš
 

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš, Kelemen, McPherson, Nuutinen, Puliš, Zuzin, Stupka, Viedenský, Marcinek, Kolenič, Chlepčok, Babeliak, Ďuriš, Gubančok, Jedlička, Tibenský
 

ZRANENÍ: Kotvan, Halama