Chlepčok za Ďuriša, v bráne Rahm. Melancon sa pripojil k tímu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.9.2020

Posledný domáci prípravný zápas čaká Zvolenčanov proti Košiciam.

 

Zatiaľ čo pre zverencov Petra Oremusa bude v doterajšej príprave už piaty, pre ich súpera pôjde o prvú zápasovú previerku pred novou sezónou. Rytieri pocítili chuť prehry až v štvrtom stretnutí na ľade Nitry (3:5), naposledy doma neuspeli v predĺžení s Novými Zámkami (2:3). V úvode prípravy si poradili s Bratislava Capitals 4:2, Banskou Bystricou 2:1 a Újbudou 5:3.

Stretnutie s Novými Zámkami hodnotil hlavný tréner Peter Oremus: „Prvá tretina bola z našej strany z hľadiska početnosti streľby naozaj dobrá, no gól nám nepadol, mali sme slabý tlak do brány. Všetko to budú ťažké zápasy, každý bude mať na začiatku sily. Treba, aby sme boli trpezliví, využili šancu, keď sa do nej dostaneme a nepúšťali súpera do brejkov a podobných situácií. Káder sa obmenil, prišlo päťnásť nových hráčov. Potrebujú nejaký čas na to, aby sa spoznali a zohrali. Je tam veľa pozitív, ale aj negatív, na ktorých za tých štyri a pol týždňa musíme popracovať." 

Na štvrtkovom rannom tréningu sa po týždňovej karanténe a negatívnom výsledku na COVID-19 k tímu pripojila nová posila, kanadský obranca T.J. Melancon.

S menším svalovým zranenim v hornej časti tela naďalej absentuje v tréningoch na ľade aj v zápase Radovan Puliš. Rovnako tak Andrej Hatala, ktorý si lieči zranenie v spodnej časti tela. Marco Halama sa po ľahšom otrase mozgu s obmedzeniami zapojil do tréningov na ľade. Podľa slov trénera Oremusa by v zápasoch mal chýbať najbližšie dva týždne.

Proti Košiciam nastúpia rovnakí hráči, ako v poslednom zápase, avšak s menšími zmenami vo formáciách. Dalibora Ďuriša nahradí v prvom útoku Ján Chlepčok, Ďuriš sa vracia do štvrtého. Pozmenené sú aj obranné dvojice. V bráne dostane prednosť Robin Rahm.  

Rovnako, ako pri poslednom zápase s Novými Zámkami, sólo vstupenky v predaji nebudú, vstup bude umožnený len majiteľom permanentiek. Zápas sa uskutoční podľa aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva a Zdravotnej komisie SZĽH. 

Fanúšikovia môžu live stream zápasu sledovať online na facebookovej stránke HKM Zvolen. 

 

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

Betker- Kubka

Hraško - Meliško

Gajdoš - Michalčin

Debnár

Nuutinen - Zuzin - Chlepčok

Bondra - Hammond - McPherson

Kelemen - Viedenský - Stupka

Marcinek - Tibenský - Ďuriš

Gubančok