Červeno-modrá kvapka priniesla nových darcov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.6.2023

Vo zvolenskej šatni to v stredu opäť žilo. Niet divu, veď na tomto nezvyklom mieste sa zišli už po štvrtýkrát ľudia, ktorí sa darovaním krvi rozhodli prispieť k záchrane ľudských životov.

Celú akciu po technickej a odbornej stránke zabezpečili pracovníci zvolenskej Nemocnice AGEL. Aktivita hokejového klubu spod Pustého hradu s názvom „červeno-modrá kvapka“ prilákala tohto roku tri desiatky darcov z radov hokejistov, zamestnancov HKM a fanúšikov. Nie všetci sa však mohli posadiť do odberného kresla, z rôznych dôvodov musia darovanie krvi presunúť na neskorší termín. Medzi inými napríklad športový manažér mládeže Lukáš Jurík, či obranca HKM Jozef Sládok, ktorý chcel dnes darovať krv prvýkrát. Predsa sa však podarilo nájsť viacero ďalších prvodarcov, a to aj z radov hokejových „rytierov“. Nováčikmi v odbernom kresle boli tréner brankárov Dušan Vlk, kondičný tréner Richard Pinka, útočník Matej Kašlík, ako aj odchovanec Zvolena, naposledy hráč Calgary Wranglers, Martin Pospíšil. Ušľachtilú vec podporili aj tréneri mládežníckych tímov HKM, viacerí hráči „áčka“ a zamestnanci klubu. Svoju krv daroval aj výkonný riaditeľ HKM Miroslav Brumerčík, ktorý v závere hodnotil: „Som rád, že sa nám znovu v spolupráci s Nemocnicou AGEL Zvolen podarilo tento mobilný odber zorganizovať a vďaka patrí všetkým, ktorí sa posadili do odberného kresla. Verím, že dnešná akcia pomôže mnohým ľuďom a teší ma, že ´v prvej línii´ bolo viacero hráčov, trénerov a zamestnancov HKM, medzi nimi aj množstvo prvodarcov, ktorých sa nám podarilo doviesť k premiérovému odberu.“

„Rytieri“ spod Pustého hradu majú už naplánované pokračovanie „červeno-modrej kvapky“, najbližšie podporia zdravotníkov pri odbere krvi koncom roka.