Bratia Barcíkovci na skusy do Fínska

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.9.2020

Klubový rozvoj zvolenskej mládeže prináša svoje ovocie. 15-ročné dvojičky a odchovanci HKM idú na skusy do fínskeho Ässät Pori!

Obranca Samuel Barcík a útočník Adam Barcík nazreli do tímu dorastu počas minulej sezóny, v tej aktuálnej už mali byť jeho pevnou súčasťou. Adam bol s 27 bodmi (10+17) v 25 zápasoch druhým najproduktívnejším hráčom medzi kadetmi, Samuel si v 28 zápasoch pripísal 15 bodov (4+11) a bol najproduktívnejším obrancom. Šanca pre ich ďalší hokejový rast a získanie cenných skúseností prichádza z krajiny tisícich jazier. 

Dorastenecký tím HKM sa tak musí vysporiadať s nečakanou stratou, športový riaditeľ mládeže Lukáš Jurík však nádejným odchovancom v odchode nebránil: „Veľmi nás mrzí ich strata v kádri dorastu, kde sme s nimi počítali do sezóny. Na druhej strane ale chceme s našimi hráčmi v rámci hokejového vývoja budovať obojstranne pozitívny vzťah. Teší nás, že je o našich mladíkov taký záujem v kvalitnej fínskej akadémii a veríme, že nám urobia dobré meno a kedykoľvek v budúcnosti sa do Zvolena radi vrátia." 

Bratia Barcíkovci odkazujú: „Sme veľmi radi, že nám Zvolen, napriek tomu, že máme s klubom platnú zmluvu, umožnil využiť túto šancu sa ukázať. Veľmi si to vážime a urobíme všetko pre to, aby sme našej organizácii urobili dobrú reklamu."

Držíme palce mladým rytierom na severe a prajeme im všetko dobré v ďalšej kariére!