Bohuš Trávník sa dožíva 70-tky

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.4.2019

Rodák z Pístova pri Jihlave sa stal obrancom LB Zvolen v júni roku 1970 a znalci histórie nášho klubu iste dobre vedia, že práve 70-te roky patria k najúspešnejšiemu obdobiu zvolenského hokeja v najvyššej slovenskej súťaži. Zásluhu na tom má množstvo skvelých hráčov, ktorí sa stali klubovými legendami a patrí k nim aj niekdajší pilier zadných radov legendárneho mužstva vedeného trénerom Pavlom Zábojníkom, Bohuš Trávník„Tie roky sa jednoducho nedajú zmazať. Na hokej chodili tisícky fanúšikov, ktorí nás burcovali. Keď štadiónom zazneli Oči, oči, čierne oči, bolo to akoby z jedného hrdla. Na to sa zabudnúť nedá,“ spomínal jubilant svojho času v Novom Žurnále Vpred.

Dnešný oslávenec  je štvornásobným víťazom 1. SNHL, zvíťazil päťkrát v ankete denníka Šport o najlepšieho obrancu tejto súťaže, od roku 1978 drží so 134 strelenými gólmi prvenstvo medzi obrancami v histórii zvolenského klubu. Skvelé výkony mu v roku 1973 vyniesli, spolu s ďalšími spoluhráčmi z LB Zvolen, dokonca nomináciu do reprezentačného „B“ mužstva ČSSR.

V roku 1972 sa pán Trávník na Zvolenskom zámku oženil a stále má v našom meste množstvo priateľov. Rokmi overené silné vzťahy obojstranne pretrvali, aj preto Bohumil Trávník stále udržuje so zvolenským klubom pravidelný kontakt a ostáva jeho verným priaznivcom. „Zážitkov aj osobných kontaktov s vynikajúcimi ľuďmi, mojimi Zvolenčanmi, je skutočne mnoho, vydali by snáď aj na knihu. Kontakty som nikdy neprerušil, či už ide o osobné návštevy Zvolena alebo komunikáciu cez telefón a sociálne siete.“ Nečudo, veď ako Bohuš Trávník vyriekol pred pár rokmi pri príležitosti Memoriálu Pavla Zábojníka: „Som tu doma."

Bohumil Trávník, ktorý hrával v červeno-modrom drese s číslom 17, v prvý májový deň dovŕšil 70 rokov. K okrúhlemu životnému jubileu teda prajeme oslávencovi hlavne veľa potrebného zdravia, optimizmu, šťastia a spokojnosti do ďalších dní. VŠETKO NAJLEPŠIE, BOHUŠ!!!