Body odleteli na východ

Autor: HKM Zvolen Dátum: 9.2.2018

V poslednom zápase piatej šestiny Zvolenčania skórovali až 45 sekúnd pred koncom počas power-play. Vyrovnať sa im už ale nepodarilo * Rozhodcovia udelili len šesť trestných minút, na vylúčenia to skončilo ako na góly - 1:2 * Strelecky boli o čosi aktívnejší hostia – pomer striel na bránu 31:33.

Prečo nehral Steén:

Zvolenčania sa v piatkovom zápase proti Košiciam museli zaobísť bez centra svojho prvého útoku Oscara Steéna. Príčinou bol verdikt disciplinárnej komisie SZĽH, ktorá na podnet MsHK Žilina dodatočne potrestala útočníka HKM za zranenie protihráča v zápase 43. kola Zvolen – Žilina. Steén dostal za spôsobenie zlomeniny prsta jednému z hokejistov Žiliny stop na dva zápasy. Znamená to, že Švéda neuvidíme v zostave Zvolena ani v nedeľňajšom kole, v ktorom „rytieri“ privítajú od 17-tej hodiny na svojom ľade mužstvo Nových Zámkov.

HKM Zvolen - HC Košice 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 60. Šišovský (Puliš) - 13. Šoltés (Šedivý), 50. Spilar (Pacan, Dudáš). Rozhodovali Kubuš, Baluška - J. Tvrdoň, Šefčík, vylúčení 1:2, presilovky 0:0, v oslabení 0:0

HKM Zvolen: MacIntyre - Ross, Drgoň, Ulrych, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Zeleňák, Bokroš – Coffman, Flick, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Marcinek - Puliš, Špirko, Ďaloga - Matis, V. Fekiač, Síkela

HC Košice: Habal - Ovčačík, Dudáš, Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin - Spilar, Pacan, Jenčík - Miklík, Klíma, Kafka - Hričina, Boltun, Šoltés - Novotný, Petráš, Hudák

Zápasu chýbala búrlivejšia atmosféra aj preto, že góly nepadali a divákov nemal kto prebudiť. Počas dvoch tretín sa presadil jedine Šoltés v 13. min, keď sa po smoliarskej strele Hraška dostal do rýchleho protiútoku, prečíslenia a prekonal inak výborného brankára MacIntyra. V prvej tretine mal už v 2. min šancu Šoltés, vo 4-tej zasa na druhej strane mieril vedľa Coffman. Obe mužstvá vsadili na pozornú obranu, veľa príležitosti si nevypracovali a ak sa im aj nejaká kombinácia podarila, narážali na isté zákroky brankárov. V 7. min takmer otvoril skóre Matis, stačilo, aby puk prehodil ponad ležiaceho Habala. Hráčom úvodnej tretiny bol Šoltés, okrem gólu ešte v 20. min spálil ďalšiu zo svojich šancí.

Druhá tretina bola v podaní domácich značne rozpačitá. Vyrábali jednu chybu za druhou a mohli byť radi, že stav zostal nezmenený. Prebudili sa až v jej závere, keď sa Kytnár i Obdržálek dostali do nádejného zakončenia. Hosťom stačilo, aby čakali na chyby, vyrážali do rýchlych protiútokov a často si vďaka nedôslednosti domácich vytvorili aj trvalejší tlak. V 30. min najskôr Hudák a potom Novotný mohli útlm Zvolenčanov potrestať, pohotovo zakončil akciu v 36. min Klíma a aj Miklík vyskúšal postreh brankára MacIntyra.

V tretej tretine sa očakával tlak domácich a Coffman v 43. min netrafil dobre puk pri obrovskej šanci. V 46. min neprekonal McIntyra ani dobre postavený Miklík a zdalo sa, že zápas smeruje už k chudobnému výsledku a druhej domácej prehre "rytierov" v riadnom hracom čase. V 50. min sa po rýchlej kľučke gólovo presadil Spilar a keby o pár sekúnd neskôr Miklík nespálil samostatný únik, mohli "oceliari" dohrať pokojnejšie. Presne 45 sekúnd pred koncom Šišovský v trme vrme pred bránkou pri power-play znížil, no čas na vyrovnanie už nezostal.