Bitka o postup do playoff dnes vyvrcholí

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.3.2024

Dnešné rozhodujúce kvalifikačné zápasy, ktoré sa uskutočnia vo Zvolene a v Nitre, skompletizujú zostavu mužstiev tohtoročného playoff. V oboch prípadoch domáce tímy veria, že to budú práve ony, kto sa pred svojimi fanúšikmi bude tešiť z postupu medzi elitnú osmičku.

Séria medzi Zvolenom a Liptovským Mikulášom však už priniesla toľko prekvapení, že stať sa môže doslova hocičo. Potvrdil to aj útočník HKM Marek Hecl, ktorý má v kvalifikácii na konte zatiaľ 3 asistencie, no strelecky sa mu doteraz presadiť nepodarilo: „Človek nielenže nevie, čo môže očakávať od ďalšieho zápasu, ale dokonca ani nevie, čo môže očakávať od ďalšej tretiny,“ poukázal na priebeh doterajších štyroch stretnutí a smerom k tomu dnešnému ktoré rozhodne, si zaželal: „V nedeľu musíme zabojovať a dúfať, že dáme o jeden gól viac ako súper. Verím, že príde čo najviac ľudí a vychutnajú si hokej.“

V štyroch odohraných dueloch každý zo súperov chvíľku ťahal pílku, až z toho vyskočilo skóre 17:18 v prospech Liptákov. Z toho v priemere vychádza neuveriteľných 8,75 gólu na zápas. Fanúšikovia si v tomto smere teda prišli na svoje, menej však už samotní aktéri, ktorí po každom zápase avizovali, že sa poučia z chýb, budú hrať zodpovednejšie a to celých šesťdesiat minút. Uvidíme, či sa tieto predsavzatia podarí aspoň dnes naplniť. Navyše dnes toho odohraného času môže byť oveľa viac, veď v prípade remízy sa bude predlžovať po 20 minút dovtedy, kým nepadne víťazný gól.

Mnohokrát sme sa presvedčili, že v športe vyhráva lepší, niekedy tiež šťastnejší, ale predovšetkým ten, kto viac chce, dá do hry srdce a víťazstvu ide naproti. Práve to si želajú od zvolenského tímu vidieť pod Pustým hradom priaznivci „rytierov“ a na konci sa im poďakovať za postup. Vstupenky na najdôležitejší duel doterajšieho priebehu sezóny si môžete zaobstarať TU.

HKM Zvolen – HK 32 Liptovský Mikuláš v kvalifikácii o playoff 2024:

1. kolo: Zvolen – L. Mikuláš  2:3 pp (0:0, 0:2, 2:0, 0:1), góly HKM: Rauhauser, Fortin

2. kolo: Zvolen – L. Mikuláš  7:6 pp (1:1, 5:2, 0:3, 1:0), góly HKM: Bondra, M. Hults, Marcinek, Kašlík, Zuzin, Rauhauser, Gachulinec

3. kolo: L. Mikuláš – Zvolen  4:7 (3:0, 0:4, 1:3), góly HKM: M. Hults 2x, Marcinek 2x, Šiška, Csányi, Kašlík

4. kolo: L. Mikuláš – Zvolen  5:1 (2:1, 2:0, 1:0), gól HKM: M. Hults

5. kolo: Zvolen – L. Mikuláš  (17. 3., 18:00)

Stav série: 2:2