Bez Helewku, s Halamom v zostave a Trenčanom v bráne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.1.2021

Novoročný program začína pre Zvolenčanov na Liptove, kde domáci MHK 32 odohrá po rekonštrukcii Titan Arény svoj druhý zápas.

Ten prvý premenili zverenci Milana Jančušku na tri body. Jedenástu Banskú Bystricu zdolali 5:3, pričom už po prvej tretine viedli 3:0. Rovnakému súperovi zobrali všetky body aj týždeň predtým, keď vo Zvolene uspeli 4:6 a z posledných troch zápasov tak majú Mikulášania šesť bodov. Pred suverénne posledné mužstvo tabuľky, ktoré na výhru čakalo až do 13. decembra je to určite vítaná vzpruha a vo vynovenom domácom prostredí určite nedá súperom nič zadarmo. Impulzom v hre Liptákov je nepochybne aj decembrový príchod pätice Kanaďanov, z ktorých trio Portokalis-McShane-Tullio tvorí spoločný útok. Trojica mladíkov zbiera prvé skúsenosti v seniorskom hokeji a zatiaľ úspešne: Portokalis 8 zápasov a 8 bodov (4+4), McShane 7 zápasov a 7 bodov (3+4), Tullio 7 zápasov a 6 bodov (3+3).

Záver roka Zvolenčanom veľa radosti nepriniesol, z posledných troch zápasov vyťažili len dva body v pohronskom derby a dvakrát prehrali s Detvou. Tá je navyše prvým tímom, ktorý v tejto sezóne zobral Zvolenu z jeho ľadu všetky body. Posledné výsledky posunuli "rytierov" na piatu tabuľkovú priečku a pred seba pustili práve Detvu. Zvládnutý súboj na ľade posledného tímu by tak mohol byť správnym impulzom pre návrat na víťaznú vlnu. Zvolenčania zatiaľ Liptákov porážali len doma, a to výsledkami 3:2 po nájazdoch, 10:3 a 2:1. Päť gólov, vrátane premeneného nájazdu a spolu sedem bodov nazbieral vo vzájomných zápasoch útočník Mikko Nuutinen.

Posledný zápas v starom roku bol premiérou Adama Trenčana, ktorý sa do zvolenskej brány postavil prvýkrát v sezóne od začiatku zápasu. Stane sa tak aj dnes v Liptovskom Mikuláši. Prvý zápas v základnej časti čaká Marca Halamu. Centra, ktorý len včera oslávil 25. narodeniny, vyradil z hry zákrok na koleno od popradského Marka Dalhuisena v prípravnom zápase 17. septembra, neskôr si Halama pri nešťastnom incidente na predzápasovej rozcvičke privodil otras mozgu. Komplikácie by však mali byť zažehnané a nič nebráni tomu, aby sa dnes Halama postavil do čela tretieho útoku medzi Stupku a Kelemena. S iným 25-ročným centrom sa však tréner Peter Oremus musí rozlúčiť, Adam Helewka zamieril po hosťovaní späť do zámoria, kde sa propojí k tímu AHL Cleveland Monsters, s ktorým má zmluvu. Kanadský útočník odchádza zo Zvolena po 17 zápasoch, v ktorých nazbieral 9 bodov (3+6). Trinástým útočníkom v zostave je Nikolas Gubančok, siedmym obrancom Andrej Hatala, mimo zostavy je Jakub Meliško.

Predpokladaná zostava:

OBRANA

Betker - Hraško

Ivan - Melancon

Kotvan - Kubka

Hatala

ÚTOK

Bondra - Mikúš - Puliš

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Halama - Kelemen

Marcinek - Tibenský - Chlepčok

Gubančok